Facebook ima novu opciju: Napravite avatar po sopstvenom liku

Facebook ima novu opciju koja omogućuje korisnicima da naprave soptveni avatar. Avatari se mogu oblikovati tako da izgledaju baš poput nas, te se zatim mogu koristiti kao stikeri u komentarima ili na mesendžeru.

Facebook ima novu opciju: Napravite avatar po sopstvenom liku

Avatar je zamišljen kao digitalni lik putem kojeg korisnici mogu da izraze svoje emocije i raspoloženja. Facebook je ovu opciju uveo kao odgovor na alat Bitmoji koji je 2016. predstavio snepčet, prenosi hrvatski Index.

Facebook je rekao kako im je u cilju da privuku mlađu publiku.

“Danas se komunikacija odvija uglavnom putem interneta i zato je postalo važnije nego ikada biti u mogućnosti izraziti sebe na fejsbuku”, napisala je Fidji Simo, koja je zadužena za FB aplikaciju.

Korisnici mogu da oblikuju avatar tako da odaberu oblik lica, nosa, usana, boju očiju, kose i slično. Mogu takođe i da obuku avatara, našminkaju ga ili mu stave naočare. Izgled avatara može da se promijeni u svakom trenutku.

Da biste izradili sopstveni avatar, potrebno je da odete mesindžer ili u komentare i kliknete na emodži ikonu i odaberete stikere. Tada ćete naići na opciju koja će vam ponuditi da izradite vlastiti avatar.

Kako isključiti praćenje lokacije na Facebooku

Tokom izrade avatara možete da upalite kameru, koja će vam služi kao ogledalo, kako biste što preciznije oblikovali lik prema sebi.

Postoji i opcija da Facebook automatski napravi avatar prema vašoj fotografiji.Ako vam se opcija nije pojavila, potrebno je da ažurirate Facebook. Moguće je i da opcija još nije postala dostupna za vaš nalog, ali iz FB poručuju da budete strpljivi.

Najnovije

Popularno

Više savjeta