Facebook će uskoro objavljivati lokaciju postova

Facebook je objavio da će početi sa objavljivanjem lokacije stranica sa “visokim dosegom”, kao i isto takvih Instagram naloga. Ovo je učinjeno kako bi korisnici mogli da se uvjere da li informacije i objave dolaze iz pozdanih izvora ili ne. Još uvijek nije razjašnjeno šta znače stranice sa visokim dosegom, i koje uopšte u tu kategoriju spadaju.

lokacije na FacebookuOva nova promjena usmjerena je na sve one profile i stranice koje se nalaze izvan područja Sjedinjenih Američkih Država, a koje dostižu veliki broj pratilaca i korisnika prije svega baš u ovoj državi. Iz kompanije kažu da je funkcija usmjerena na to da poruke na izborima budu poštene.

Facebook ovog puta najavljuje veće napore kako bi se izbori zaštitili, kao i da žele povećanje transparentnosti na Facebooku i Instagramu, kako bi ljudi mogli da donose kvalitetnije odluke nakon čitanja određenih postova i vijesti. Preduzeti su brojni koraci kako bi se osigurali bezbjednost izbora i zabrana širenja dezinformacija. Prošle godine je uveden i alat Facebook Protect, započeto je etiketiranje lažnih postova, i uklonjeni su brojni profili iz Irana i Rusije, za koje je dokazano da su korisnike dovodili u zabludu.

Izvor: BalkanAndroid

Najnovije

Popularno

Više savjeta