Trikovi za Instagram Stories

Svi su zaluđeni “pričama” na Instagramu, a svakodnevno se pojavljuju noviteti i dodatne funkcionalnosti na ovom polju, ovo su trikovi za Instagram Stories i načini da ih učinite savršenim.

Trikovi za Instagram Stories

Trikovi za Instagram StoriesDonosimo neke od najboljih trikova i mogućnosti koje nude Instagram Stories, a za koje možda niste ni znali. Sudeći po dosadašnjim komentarima korisnika, upravo ovo su stavke koje mnoge muče.

Kako obojiti kompletnu pozadinu u jednom kliku

Trikovi za Instagram Stories
Trikovi za Instagram Stories

Kompletnu pozadinu možete obojiti u željenu boju samo jednim klikom. Nema potrebe da birate marker, pa ručno sve bojite. Dakle, najprije uslikate bilo šta u svojoj okolini. Potpuno je nebitno šta se nalazi na fotografiji, pa to može biti i pod. Potom kliknete na bilo koji marker, izaberete boji, kliknete na ekran i držite nekoliko sekundi. I voilà – dobićete savršenu pozadinu za bilo kakav tekst koji želite napisati u vašoj “priči”.

Kako ubaciti pjesmu u Instagram Stories

Zapravo, kada pustite muziku na telefonu ili putem nekog muzičkog servisa dok objavljujete Instagram Stories, pjesma će biti integrisana i u “priču” koju objavljujete, pod uslovom da je riječ o video a ne foto formatu.

Kako izabrati dodatne boje i nijanse iz palete

Ako vam se ne dopadaju ove osnovne boje i želite neku posebnu nijansu, sve šta treba da uradite jeste da kliknete i držite na odabranoj osnovnoj boji. Tako će vam se otvoriti kompletna paleta (kao na fotografiji ispod), na kojoj prevlačite prstom i stanete kod željene nijanse. Ni u jednom trenutku ne treba da podignete prst sa ekrana dok ne dođete do željene nijanse, inače će se postupak poništiti.

Kako smanjiti veličinu fonta tako da vam sve stane u jedan red

Sigurno vam se dešavalo da napišete dugačku riječ koju Instagram automatski prelomi u dva reda, a smanjivanje sa dva prsta ne ekranu ne pije vode jer samo proporcionalno umanji kompletan tekst? I za to ima rješenje! Kliknite na otkucani tekst da vam se otvori tastatura, kao na fotografiji u sredini, pa potom kliknite na AA u lijevom ćošku i gore-dole povlačeći smanjujte i povećavajte tekst. Primijetićete da je smanjivanjem kompletna riječ ispisana kako treba. Nakon što to završite, ako vam slova budu mala, možete sa dva prsta uobičajeno uvećati kompletnu riječ – bez preloma!

Kako objaviti fotografiju koja nije napravljena u posljednja 24 sata

Svi znamo da Instagram Stories ima pravilo da se može objaviti samo fotografija koja je napravljena u prethodna 24 časa. Međutim, mnogi su se dosjetili kako i taj problem riješiti. Postoji nekoliko opcija – staru fotografiju možete skrinšotovati, pa taj skrinšot potom ubaciti u “priču” ili možete poslati fotografiju nekome na Whatsapp ili Slack, pa odatle skinuti ponovo na telefon. Osim toga, postoji i aplikacija koja se zove Story Uploader (iOS i Android verzija).

Najnovije

Popularno

Više savjeta