Koji su najbolji kineski telefoni

Ako ste se pitali koji su to najbolji kineski telefoni onda vaš odgovor možete pronaći u ovom tekstu. Za neke od njih ste sigurno već čuli do sada!

Veliki broj ljudi i dalje smatra da su “kineski telefoni” samo loše kopije original telefona, ali to više nije slučaj!

Koji su najbolji kineski telefoni

Posljednih par godina, kineski proizvođači telefona su zavladali planetom. Izbor je ogroman i iako i dalje postoje kopije, kao i loši kineski telefoni, ali tu su i nevjerovatno povoljni, a odlični telefoni. Donosimo listu najboljih telefona koji potiču iz Kine.

Xiaomi Mi 5 i Mi 5 Pro

Xiaomi je napravio pravu reluiju sa svojim novim vodećim telefonma Mi 5 i Mi 5 Pro. Dizajn i karakteristike ovih uređaja su veoma impresivni.

Xiaomi Mi 5 model ima staklenu zadnju površinu, 32/64 GB interne memorije, 3GB RAM-a. Sa druge strane, Mi 5 Pro model dolazi sa keramičkom zadnjom površinom, sa čak 128 GB interne memorije i 4 GB RAM-a. Oba modela dijele isti čipset: Snapdragon 820. Takođe, oba modela imaju kameru koja ima stabilizaciju slike oko četiri ose.

Nevjerovatno niska cijena za ovakav kvalitet je takođe jedna od prednosti ovih telefona. Varijanta od 32 GB košta oko 400$, dok varijanta od 64 GB košta 450$. Xiaomi Mi 5 Pro sa 128 GB košta nešto malo više, negde oko 510$.

Xiaomi Mi Mix

Xiaomi je kompanija koja je predstavila najviše inovacija. Te inovacije se konkretno ogledaju u Mi Mix modelu – telefonu koji nema ivice oko ekrana.

Naime, čak 91.3% prednje površine Xiaomi Mi Mix telefona čini ekran! Takođe, ovo je jedan od rijetkih telefona koji imaju ekran sa uglovima koji su polukružni. Naravno, pošto ne postoji ni malo prostora sa strane i iznad ekrana, kamera je smještena na dnu. Isto tako, slušalica ne postoji već se koriste specijalni sistem vibracija koje emituju zvuk.

Ostale karakteristike su takođe impresivne pa tako Mi Mix sa 128 GB interne memorije ima 4 GB RAM-a, dok Mi Mix sa 256 GB interne memorije ima 6 GB RAM-a. Što se čipseta tiče, oba modela koriste Snapdragon 821. Zadnja kamera je 16 MPx , a prednja 5 MPx.

Huawei P9

Model za koji ste 100% čuli. Uvrstili smo ga u ovu listu jer se radi o telefonu koji pravi fotografije sličnog kvaliteta onih fotografija koje su načinjene DSLR fotoaparatima.

Huawei je u saradnji sa Njemačkom kompanijom Leica napravio telefon sa dvije kamere od kojih je jedna monohromna, a druga standardna. To omogućava precizan i brz fokus, kreiranje fotografija sa bokeh efektom i još nekoliko posebnih režima.

Naravno, kamera nije jedina prednost ovog telefona. Tu je i HiSilicon Kirin 955 čipset, 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije. Huawei P9 je premium telefon i on nosi visoku cijenu, negdje oko 550$, ali kada se pogledaju cijene ostalih premium telefona, cijena je opet mnogo povoljnija.

Meizu Pro 5

Meizu Pro 5 jeste telefon koji vrijedi nešto manje od 500$, ali njegove mogućnosti u cjelosti opravdavaju cijenu. Unutar sebe ima odlični Samsungov čipset, Exynos 7420, isti onaj koji koristi Galaxy S6 telefon. Meizu Pro 5 ima i 21 MPx zadnju kameru, 4 GB RAM-a, čitač otiska prsta koji se nalazi sa prednje strane i FullHD ekran dijagonale 5.7 inča.

Lenovo Zuk 1

Lenovo ZUK Z1 telefon je postao planetarno poznat telefon. Ova serija je započela veoma uspješnu saradnju Lenova sa Cyanogen kompanijom pa internacionalnu verziju ZUK Z1 telefona pokreće Cyanogen OS.

Lenovo ZUK Z1 ima FullHD ekran dijagonale 5.5 inča, Snapdragon 801 čipset, 64 GB interne memorije, 3 GB RAM-a, čak 4.100 mAh bateriju i 13 MPx zadnju kameru koja inače koristi Sony senzor. Najbolja karakteristika mu je ipak cijena od samo 220$.

Lenovo Vibe P1

Lenovo Vibe P1 ima nešto za šta definitivno niste očekivali kod telefona koji košta oko 160$: to je baterija od 4.900 mAh! Ako pogledate ostale telefone, oni imaju skoro pa duplo manju bateriju, a cijena je ili ista ili viša.

Ne, to nije sve. Lenovo Vibe P1 posjeduje sistem brzog punjenja, čitač otiska prstiju, FullHD ekran dijagonale 5.5 inča i Snapdragon 615 čipset! Odlično za cijenu koja nije viša od 160$!

 

 

Izvor: PametniTelefoni.rs

Najnovije

Popularno

Više savjeta