Huawei Honor 6X ima karakteristike iPhonea 7

Huawei Honor 6X ima karakteristike najskupljih pametnih telefona poput iPhonea 7 a velika prednost je to što će koštati samo 240 eura.

Huawei Honor 6X ima karakteristike iPhonea 7

Naime, Honor 6X krasi dvostruki objektiv na stražnjoj kameri koji mu omogućava snimanje odličnih fotografija, popraćen širokim rasponom otvora blende od F/0.95 do F/16.

Drugi objektiv odgovoran je za kreiranje dubine u fotografijama uz pozadinsko zamućenje koje možemo vidjeti na najskupljim uređajima današnjice. Naravno, kvalitet nije identičan kao na iPhoneu ili Huaweiu P9, ali je svakako prvi put da ovakva tehnologija postaje dostupna onima sa manje dubljim džepom.

Honor 6X je opremljen 5,5-inčnim HD displejom, izuzetno osjetljivim skenerom otiska prsta koji je postavljen na ergonomski savršenu poziciju na pozadini telefona, procesorom Kirin 655 od četiri jezgre na 2,1 GHz i druge četiri jezgre na 1,7 GHz.

RAM je veličine 3 GB, a interna memorija sadrži prostor od 32 GB uz mogućnost proširenja microSD karticom na čijem se mjestu može naći i druga SIM kartica.

Impresivna je i baterija smartphonea od 3340mAh koja može trajati i do 36 sati uz normalno korištenje uređaja.

Ono što je manje impresivno jeste metalno-plastična gradnja tijela uređaja.

U svakom slučaju best-buy u odnosu cijene i kvalitete.

Najnovije

Popularno

Više savjeta