Kako saznati da li vam neko ulazi na Facebook profil

Ako sumnjate da li vam neko ulazi na Facebook profil, postoji prosto rješenje da saznate da li je to istina. U samo dva jednostavna koraka možete saznati odgovor.

Kako saznati da li vam neko ulazi na Facebook profil

Sumnjate da Facebook ”dijelite” s još nekim? Da imate problem s hakerom koji iz nekog razloga može pristupiti vašem profilu? U samo dva jednostavna koraka možete saznati odgovor koji je često zabrinjavajući.

Kako saznati da li vam neko ulazi na Facebook profilIdite na Settings (postavke) opciju Security (Sigurnost), a potom Where You're Logged In (Odakle ste se logirali) i tako ćete vidjeti s kojih lokacija i IP adresa ste se logirali na Facebook.Kako saznati da li vam neko ulazi na Facebook profil

Ukoliko ste boravili u nekom drugom gradu i logirali se, na ovom popisu vidite baš taj grad. Ako vam se sve lokacije podudaraju sa onima gdje ste bili, onda ste vjerovatno bezbjedni.

Ukoliko, pak, na listi postoji neki grad u kojem definitivno niste bili u navedenom terminu, onda vam je najbolja opcija da promijenite pristupne podatke. Novi password riješit će problem, ali i pozvati na oprez prilikom narednog logovanja daleko od kuće.

Najnovije

Popularno

Više savjeta