Kako iskoristiti stari telefon za video nadzor

Zašto ga ne biste iskoristili stari telefon za video nadzor ili za nadzor bebe? Evo uputstva kako da to učinite, uz pomoć aplikacije Alfred.

Kako iskoristiti stari telefon za video nadzor

Bio telefon star ili ne, sa njim možete mnogo toga pa čak i da ga pretvorite u napredan video nadzor. Najprikladnije je to uraditi sa telefonom koji ne koristite redovno, jer on morao boraviti samo na jednom mjestu.

Alfred aplikacija

telefon za video nadzorAlfred aplikacija se vrlo lako postavlja. Potrebno ju je preuzeti sa Google Play ili App Store prodavnice na oba telefona, pokrenuti je, prijaviti se na isti Google nalog i odabrati ulogu tj. koji će telefon funkcionisati u svojstvu kamere, a koji u svojstvu monitora. Evo detaljnijeg uputstva:

1 Prvo na jednom (starom) telefonu preuzmite Alfred aplikaciju i pokrenite je. Alfred – iOS / Alfred – Android

2 Zatim odaberite da uloga starog telefona bude kamera.

3 Prijavite se na svoj Google nalog.


4 Sada na drugom telefonu takođe preuzmite Alfred aplikaciju i pokrenite je.

5 Potom odaberite da uloga telefona bude monitor (viewer)

telefon za video nadzor6 I na kraju se prijavite na isti Google nalog koji ste koristili prilikom prijavljivanja na prvi telefon.

To je to što se tiče postavljanja. Kao što vidite, veoma je lako. Sljedeće što nam se dopada kod Alfred aplikacije su opcije daljinske kontrole. Putem telefona pomoću kog vršite monitoring vrlo lako daljinski možete aktivirati LED blic. Isto tako, moguće je inicirati video zapis i tako trajno zabilježiti određene trenutke tj. aktivnosti.

Video nadzor ne bi bio to što jeste da nema tehnologiju detektovanja kretanja. Ona omogućava Alfred korisnicima da budu obaviješteni kada kamera detektuje aktivnost ispred sebe. Dakle, korisnici ne treba često da pokreću aplikaciju kako bi provjerili da se nešto loše slučajno ne dešava. Oni će putem obavještenja biti upozoreni kada se detektuje neki pokret ili neka aktivnost.

Veoma zanimljive funkcije su i aktiviranje noćnog režima, promjena kamere sa zadnje na prednju i opcija mikrofon. Što se opcije mikrofon tiče, ona omogućava korisniku koji vrši nadzor da upozori potencijalnog razbojnika i spriječi ga da načini još veću štetu!

Ukoliko se Alfred aplikacija koristi u svrhe baby monitoringa, onda je mikrofon veoma pogodan mamama jer pomoću njega mogu smiriti ili utješiti bebu koja plače, odnosno koja počinje polako da se budi.

Super je i to što je moguće putem internet preglednika vršiti monitoring klikom na ovaj LINK, naravno, prijavivši se na Google nalog koji se koristi na uređaju koji funkcioniše u svojstvu kamere.

 

Izvor: PametniTelefoni.rs

Najnovije

Popularno

Više savjeta