Kako urediti LinkedIn

Ako tražite posao, trebate se pozabaviti uređivanjem vašeg korisničkog profila na Linkedinu. Evo nekoliko savjeta kako ga možete učiniti atraktivnijim.

Do svih opcija i mogućnosti možete doći na Linkedinovom web odredištu ako kliknete Me u gornjem lijevom uglu i potom odaberete View Profile.

Kako urediti LinkedIn

Prilagodite URL svog profila

Kliknite Edit public profile & URL na desnoj strani, i zatim sličicu olovke pored trenutnog URL-a kako biste ga promijenili.

Dio nakon dijela linkedin.com može biti dug između tri i 100 znakova, sastavljenih od slova i brojeva. Kraće je obično bolje.

Provjerite što je javno dostupno

Kliknite Edit public profile & URL na desnoj strani kako biste odredili koje su informacije vidljive drugima nakon što se logiraju u Linkedin. To, recimo, može uključivati vašu profilnu sliku, obrazovanje i povijest zaposlenja, kao i broj vaših pratitelja.

Dodajte dvije slike visoke kvalitete

Kao na Facebooku i Twitteru, na Linkedin možete staviti profilnu i pozadinsku fotografiju. Neka obje budu visokokvalitetne slike profesionalnog izgleda.

Pozadinska slika prilika je za pokazivanje nešto što ima veze s vašom karijerom, bilo da se radi o egzotičnoj destinaciji na koju vas je odvela ili o istaknutom govorničkom angažmanu koji ste dobili.

Poveznice koje vode van Linkedina

Kliknite Contact Info pri uređivanju profila i moći ćete ga povezati s više drugih web stranica – recimo, portfelj fotografija, projekti u kojima ste sudjelovali i tome slično.

Kako anonimno gledati LinkedIn profil

Kvalitetno se predstavite

Provjerite predstavlja li vaš LinkedIn profil tačno sve vještine koje imate.

Kliknite sličicu + (plus) pokraj okvira s vještinama kako bi ih dodali više. Kliknite sličicu olovke sa strane istog okvira, zatim tri tačkice i Reorder kako biste bili sigurni da su najvažnije vještine na vrhu.

Dodajte sažetak

Sažetak posjetiteljima daje brzi pregled o tome ko ste i vrsti posla kojeg radite. Kliknite Add a summary na svoj profil ako ga već nemate ili kliknite sličicu olovke pored odjeljka About ako već postoji.

 

Izvo: tportal.hr

Najnovije

Popularno

Više savjeta