Kako anonimno gledati LinkedIn profil

Jeste li ikada iskusili želju da pogledate LinkedIn profil, ali ste se osjećali obeshrabreni znajući da LinkedIn obavještava ljude kada pogledate njihov profil? Pod vašim zadanim postavkama LinkedIn-a, opcije pregleda vašeg profila su javne. Na sreću, profile možete pregledavati anonimno i LinkedIn ne mora obavještavati ljude kada pregledate njihov.e profile. U ovom članku ćemo vam pokazati kako anonimno gledati LinkedIn profil

Kako anonimno gledati LinkedIn profil

Da biste anonimno gledali profile, sve što treba da uradite je da promjenite podešavanja i onda možete da krenete. Evo šta trebate učiniti:

Idite na LinkedIn web stranicu ili mobilnu aplikaciju i prijavite se na svoj račun a zatim
kliknite na ikonu vašeg profila.

Odaberite Settings & Privacy a zatim  Visibility.

Naredni korak jeste da odaberete Profile viewing options. LinkedIn će vam pružiti opcije da odaberete šta drugi ljudi vide kada pogledate njihov profil. Ovdje ćete odabrati opciju Anonymous LinkedIn Member.

Kada odaberete da gledate u privatnom načinu rada, ova funkcija će izbrisati vašu historiju gledalaca i onemogućiti mogućnost da vidite ko je pregledao vaš profil. To znači da više nećete vidjeti ko je pregledao vaš LinkedIn profil.

Instagram eKako

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta