Kako špijunirati nekoga na Facebooku

Jeste li znali koliko toga zaista ostavljate na internetu o sebi?
Siguran sam da niste, a evo i kako špijunirati uz pomoć ovog alata te iskopati jako mnogo podataka o osobama koje ni ne poznajte.
Ako ste prijatelji na facebook-u onda možete danima da pretražujete podatke koje korisnici najčešće nesvjesno daju o sebi.

Kako špijunirati nekoga na Facebooku

Stalkscan.com je web sajt koji je relativno kratko na internetu, a radi tako što na link osobe koju skenirate dodaje kratke linkove kako bi pregledali primjerice sve slike te osobe.
Dakle sve sto vam treba da bi skenirali neki profil vam je link sa profila neke osobe, primjerice https://www.facebook.com/imeosobe ili neki broj koji osoba koristi, kopirate ga i zalijepite u polje za link na stalkscan sajtu i šibnete Enter…

Nakon što se sajt nanovo učita birate detalje koje želite da vidite o osobi… Ako naprimjer kliknete „Comments“ vidjećete sve komentare koje je osoba ostavila a koji su svima javno dostupni, tako je i sa lajkovanim slikama,video snimcima itd… Možete da vidite i slike koje osoba nije dozvolila na zidu a tagovana je na njima. Ukratko sve ono sto korisnik radi na Facebook-u vidite na jednom mjestu.

Alat zapravo ne krši privatnost korisnika, jer daje podatke koje osoba dijeli javno ili sa prijateljima… Sve ono što je postavljeno na „samo ja“ neće biti prikazano.

Skenirajte svoju ljepšu polovinu i imat ćete razlog za ozbiljan razgovor.

 

Mihajlo Pečuh / univerzalstudio

Najnovije

Popularno

Više savjeta