Kako saznati brzinu svog interneta

Iako davatelji internet usluga (internet service provideri) nude određene brzine za surfanje, vaša brzina za download ili surfanje može varirati. Kako saznati brzinu svog interneta? Ne trebate zvati svoje poslužitelje, već postupite po sljedećim uputama:

Kako saznati brzinu svog interneta

1 Isključite Firewall ako ga imate, da se ne mješa u testiranje brzine. Procedura za kako ugasiti Windows Firewall varira ali općenito se može napraviti sa klikom na ikonu internet povezivanje (dolje u desnom uglu, malo računalo). Kliknite desni klik pa kada vam se otvori kliknite Change Windows Firewall settings. Tada kliknite Off ili ako vam je ponuđeno Disable, nakon toga potvrdite sa U Redu ili OK.

2 Otvorite web pretraživač i upišite u tražilicu Speed Test ili Internet Speed Test. Uđite na stranicu. Direktan link se nalazi ovdje https://www.speedcheck.org.

3 Kliknite na link koji vam nudi za testiranje vaše brzine. Neka vas odabir servera – grada ne zbunjuje. Pričekajte da očita download i upload. Zapišite brzine.

4 Kliknite na New Server ili kakva opcija vam je ponuđena, ovisi koji web site koristite za testiranje. Izaberite lokaciju drugog servera (drugi grad) i kliknite Start Test. Ponovite procedure više puta i izračunajte vašu stvarnu prosječnu brzinu interneta.

Najnovije

Popularno

Više savjeta