Kako preuzeti video sa društvenih mreža

Društvene mreže su postale dio svakodnevnice a video klipovi sastavni dio istih. Često naiđe neki video koji želimo preuzeti na svoj mobitel ili računar i tako sačuvati ili objaviti na svom profilu. Donosimo načine kako preuzeti video sa: Youtube-a, Facebook-a, Twitter-a i Instagrama-a.

Kako preuzeti video sa društvenih mreža

YouTubeInMP4

Za Youtube  smo odabrali YouTubeInMP4 . Potrebno je samo da zalijepite URL (link) u predviđenu područje + klik na Download in MP4. Na narednom ekranu, možete izabrati da li da skinete u HD-u ili u standardnoj rezoluciji. Osim ovog YT downloadera, tu je i SaveFrom, i y2mate.

DownloadTwitterVideo

DownloadTwitterVideo omogućava da skinete bilo koji video sa Twittera. Prejednostavno je – samo zalijepite URL Tweeta koji sadrži video koji želite, onda odaberete da li želite MP3, MP4 ili MP4 HD.

Instagram Downloader

Instagram je izgradio svoju reputaciju kao servis za dijeljenje fotografija, ali su video klipovi također mnogo zastupljeni i može se naći mnogo zanimljivih i korisnih tvari. Za preuzimanje video klipova sa ove društvene mreže možete iskoristiti Instagram Downloader. Jednostavno kopiramo link videa i zalijepimo u predviđeno polje te odaberemo format.

FB Down

FB Down je alat za skidanje videa sa Facebooka. Postoji i kao ekstenzija za Chrome, što znači da ne morate napuštati Facebook kada pronađete nešto što želite spasiti. Osim ovog servisa tu je i podsekcija FB Downa – FB Down Private koji omogućava da skinete video klipove koji su privatni, iako ne možete vidjeti sadržaj videa dok ga ne preuzmete.

Najnovije

Popularno

Više savjeta