Kako prepoznati font na slikama

Na webu ćete naići na beskrajan broj slika s tekstom. Te slike mogu biti reklame ili nešto drugo. U svakom slučaju, nije ništa neobično vidjeti font na slici koji želite. Jedini problem je što nemate pojma kako se zove taj font. Srećom, možete identificirati font sa slike pomoću sljedećih besplatnih usluga.

Kako prepoznati font na slikama

FontSquirrel

FontSquirrel je sjajna stranica koja vam omogućava preuzimanje stotina različitih besplatnih tipova fontova.

Ono što je najvažnije, ova stranica ima vrlo dobar alat za identifikaciju fontova koji vam omogućava da povučete i ispustite sliku direktno u nju, a zatim je skenirate u potrazi za fontovima. Vrlo je uglađen i precizan, nudi vam više tipova koji najbolje odgovaraju onom koji ste unijeli, što vam omogućava da ih odmah kupite. Ako budete imali sreće, možda ćete ih dobiti i besplatno.

Da biste lakše odabrali font koji najbolje odražava onaj na vašim slikama, FontSquirrel prikazuje vaš odabir dok se pomičete prema dolje po rezultatima, tako da možete s lakoćom usporediti.

WhatFontIs

WhatFontIs je odličan alat za identifikaciju fontova, iako prikazuje dosta oglasa. Uz web aplikaciju, samo prenesite sliku koja ima font koji želite identificirati i kliknite na “Next Step“.

Nakon što označite fontove koje želite da prepozna, aplikacija vam daje listu mogućih podudaranja. Postoji PRO verzija na koju možete nadograditi i koja uklanja dosadne reklame i daje vam pristup nekoliko drugih pogodnosti, kao što je pretraživanje Google Fontova. Kad smo kod toga, web stranica također ima funkciju sličnih fontova i generator web fontova.

Fontspring Matcherator

Fontspring Matcherator radi slično kao i drugi identifikatori fontova na mreži. Jednostavno učitajte svoju sliku, zatim izrežite slova od interesa i dozvolite programu da radi svoj posao.

Možete jednostavno kupiti font koji ste identificirali od Font Matcheratora jednostavnim klikom na verziju koju preferirate. Web stranica vam također omogućava da pretražujete fontove pomoću ključnih riječi i još mnogo toga. Možete filtrirati prema stilovima fonta, oznakama, jezicima i mnogim drugim aspektima.

WhatTheFont

Jedan od najpopularnijih alata za identifikaciju fontova je WhatThe Font. Pronalaženje fonta je super jednostavno: samo prenesite svoju sliku, izrežite potrebni tekst i odmah ćete dobiti svoje rezultate.

Vidjet ćete naziv fonta, ime kreatora i cijenu. Da biste kupili font, samo pritisnite dugme “Get it“. Ako smatrate da nemate dobar rezultat, aplikacija vam daje mogućnost da se posavjetujete sa stručnjakom na WhatTheFont forumu. Za to ćete se morati prijaviti s besplatnim računom.

Identifont

Identifont zahtijeva malo ručnog rada za identifikaciju fontova. Loša strana je što proces može biti malo sporiji; sa druge strane, manje je sklon algoritamskim greškama.

Funkcioniše ovako: potražite fontove preko različitih kategorija sa početne stranice. Vjerojatno najkorisnija je opcija “Fonts by Appearance” krajnje lijevo. Omogućava vam da pronađete fontove koji mogu sadržavati određenu sliku ili simbol koristeći ključnu riječ.

Kako ugraditi nove fontove u Word i Powerpoint

Najnovije

Popularno

Više savjeta