Kako povezati Google Maps sa ostalim aplikacijama

Google već godinama učinkovito povezuje sve svoje online aplikacije uključujući i popularni alat za navigaciju Google Maps. Evo kako i njega možete povezati s ostalim predstavnicima Googleove ponude web programa.

Google Maps trenutno je jedno od Googleovih najvećih dostignuća. Ova usluga pomaže milionima ljudi da nađu put do odredišta, dijele precizni put do željene adrese i na vrijeme dolaze na ugovorene sastanke.

Kako povezati Google Maps sa ostalim aplikacijama

Pohranite Google mapu na Google Disk

Ako imate Google profil, postoji šansa da barem na neki način koristite Google Disk. Jeste li znali da također možete unutar Google Drivea koristiti i Google Maps?

Da biste napravili novu kartu, idite na New > More > Google > My Maps. Ovo će vas odvesti na stranicu Google Mapsa gdje možete planirati putovanje i to na nekoliko različitih razina. Nakon što ste gotovi sa mapom, samo zatvorite karticu i sve će promjene biti automatski pohranjene na vaš Google Disk. Sve što trebate napraviti je imenovati mapu kako poslije na nju ne biste zaboravili.

Mape možete pregledavati i u različitim mapama. Ova vrsta organizacije korisna je za veća putovanja tokom kojih posjećujete nekoliko različitih mjesta, pa vam sve karte trebaju u istoj mapi.

Google testira Incognito mod za aplikaciju Maps

Ubacite Google mapu u bilo koju vašu Google web stranicu

Ako koristite Google Sites kako biste objavili svoju stranicu, uvijek u nju možete integrisati mapu napravljenu u Google Maps.

U modu za uređivanje stranice samo ubacite mapu pritiskom na Insert > Map. Na sljedećoj stranici upišite adresu koju želite prikazati na stranici i Google će ju tamo postaviti. .

Nakon što ste ubacili mapu možete podesiti način na koji će ona biti integrisana u vaš web. Moguće je podesiti širinu i visinu ili dodati dodatne vizualne elemente kako biste ju istaknuli.

Ubacite Google Mapu u Google kalendar

Još jedna izvrsna integracija Google Mapsa s ostalim proizvodima je mogućnost povezivanja poveznice na mapu s određenim događajem u Google kalendaru.

Nakon što upišete detalje događaja dodajte lokaciju klikom na Add location. Upišite adresu ili ime lokacije i Google će automatski prikazati listu adresa povezanih s terminom opisanim u polju. Kada ste pronašli adresu koju tražite samo klikinte na nju kako biste ju dodali u svoj event. Nakon što ste unijeli sve detalje, pritisnite na Save i spremite datum.

Google Maps noviteti su brzinomjer, AR i očitanje ograničenja brzine

Izvor:tportal

Najnovije

Popularno

Više savjeta