Google testira Incognito mod za aplikaciju Maps

Aplikacija Google Maps je nevjerovatno praktična te je mnogi ljudi koriste gotovo svakodnevno, no ona prikuplja mnogo podataka o kretanju korisnika i njegovim aktivnostima. Međutim, to će se uskoro promijeniti.

Google testira Incognito mod za aplikaciju Maps

Kompanija Google se bliži uvođenju Incognito moda za aplikaciju Maps tako da će korisnici lakše koristiti navigaciju bez ostavljanja tragova. Ta opcija se već testira.

“Uskoro na Google Mapsu, kad uključite Incognito mod u Mapsu, vaša aktivnost, mjesta koja ste pretraživali ili tražili upute, neće biti prikazana na vašem Google Accountu. Dovoljno je da dodirnete profilnu fotografiju kako biste lako uključili ili isključili Incognito mod”, saopćeno je iz Googlea.

Primjera radi, kada koristite aplikaciju u Incognito modu, ona neće sačuvati podatke o pretraživanjima, slati notifikacije, osvježavati lokaciju ili dijeliti lokaciju, a neće ni koristiti vaše lične podatke za personalizovanje Mapsa.

Osim na mobitelima, Incognito mod je dostpan i na desktopu putem Chromea. S obzirom na to da je Maps web aplikacija, kada koristite Chrome u Incognito modu to se automatski primjenjuje i na Maps.

Google vrši testiranja Incognito moda i na sistemu Android Auto.

Najnovije

Popularno

Više savjeta