Kako naučiti programirati i izrađivati web stranice

U današnje vrijeme većina firmi i poslova se ne može zamisliti  bez internet stranica. Svi bitni podaci i informacije tako su dostupni „online“, odnosno u bilo koje vrijeme (24/7). Ali da li ste se ikad zapitali šta je to zapravo internet stranica i kako funkcioniše?

Internet stranica je skup stranica (dokumenata kojima se pristupa preko interneta), kao ove koje sada vidite. Internet stranica je ono što vidite na ekranu kada upišete web adresu, kliknete na poveznicu (link) ili navedete upit u neki od pretraživača (npr. google). Ako vas zanima kako naučiti izrađivati web stranice, posjetite neke od ovih koje smo probrali za vas.

Kako naučiti izrađivati web stranice

Codecademy – Interaktivni besplatni kurs programiranja koji je u sedam godina koristilo 45 milijuna ljudi. Preko ovog kursa možete naučiti izrađivati web stranicu ili naučiti kako se analiziraju podaci.

Udacity – Korisnici mogu pronaći mentora koji će ih voditi kroz učenje, odgovarati na pitanja i motivirati ih. Uz to, korisnicima se nudi izrada vlastitog plana učenja prilagođenog samo njima.

Platzi – Stručni kursevi s predavanjima uživo i stručnim predavačima iz područja programiranja, marketinga, dizajna i poslovanja.

Bit Degree – Bit Degree nudi hrpu besplatnih kurseva koji variraju od programiranja do razvoja igara. Postoji nekoliko programskih jezika, ali najpopularniji su HTML, PHP, Javascript i SQL.

Coursera – Nudi kurseve i tutoriale programiranja, a predaju ih profesori s vodećih sveučilišta. Cousrea nudi stotine različitih kurseva koji se odnose na programiranje.

FreeCodeCamp – Stranica nudi kurseve i priliku za učenje programiranja sudjelovanjem u raznim izazovima. Neki od programskih jezika koje možete naučiti su HTML5, CSS3, Javascript, Node.js, React.js.

Dash – Zabavan i besplatan online kurs koji uči osnovama web razvoja putem projekata koje možete raditi u svom internetskom pregledniku.

Odin project – Platforma je prikupila najbolje obrazovne izvore dostupne na webu. Možete naučiti niz programskih jezika kao što su HTML5, CSS3, Javascript…

Code Avengers – Koristi interaktivan i zabavan pristup učenju programiranja. Postoje razni kursevii koji će vas naučiti kako izrađivati web stranice, aplikacije, pa čak i igre. Svaki kurs traje 12 sati i dostupan je na brojnim jezicima.

Codeasy – Ovo je stranica za one koji ne znaju ništa o programiranju. Nudi vrlo jedinstven i zabavan način učenja programiranja. Osnovni tečaj je besplatan.

Kineske stranice za kupovinu preko interneta

Najnovije

Popularno

Više savjeta