Kako isključiti obavijesti za Live video na Facebooku

Facebook live video učinio je socijalne medije platformom za video streaming. Iako su mogućnosti još uvijek ograničene, mnoge stranice, poznati ljudi, kao i kompanije su probale ovu opciju. Međutim nismo uvijek zainteresovani za svaki video i obavijesti za Live video na Facebooku mogu biti jako dosadne.

Svako može uraditi Live video na Facebooku i bilo da je to vaš prijatelj ili stranica koju ste lajkali, vi ćete dobiti obavijest da je taj neko sada Live. Facebook vas obaviještava s ciljem da ne biste propustili neki performans uživo, međutim mnogo puta to su nezanimljiva videa jer spomenuli smo, svako može koristiti ovu opciju.

Dobra vijest je da Facebook ima opciju da se ove obavijesti isključe.facebook-live-mark-zuckerberg

Kako isključiti obavijesti za Live video na Facebooku u 4 koraka

1 Nakon što se prijavite na vaš Facebook račun, kliknite na strelicu u gornjem desnom uglu kako bi vam se otvorio padajući meni.

2 Izaberite Postavke (Settings), a zatim Obavijesti (Notifications) sa lijeve strane.
fb-notifications-settings

3 Ovdje možete izabrati kakve obavijesti želite dobijati. U ovom slučaju kliknite na Uredi (Edit) pored natpisa “Na Facebooku (On Facebook).

4 Otvoriti će vam se lista opcija. Nađite “Live videos” opciju, koja bi trebala biti na samom kraju i zatim umjesto ON izaberite OFF opciju.

Najnovije

Popularno

Više savjeta