Instagram obavještava vaše prijatelje ako napravite screenshot poruke

Zaštita privatnosti na internetu ponekad djeluje čudno, posebno kada aplikacija obavještava prijatelja ako napravite screenshot poruke koju vam je poslao.

Instagram obavještava vaše prijatelje ako napravite screenshot poruke

screenshot-porukePosljednja nadogradnja Instagrama uključuje kreiranje kratkoročnih foto i tekstualnih poruka po uzoru na Snapchat. Ono što je još zanimljivije jeste da će aplikacija, ukoliko primalac poruke odluči da je spasi screeshotom, kreatoru poruke poslati odgovarajuću notifikaciju.

Instagram je opciju notifikacije uključio kao novi sloj zaštite privatnosti, odnosno kao dio sistema upozorenja kada se ona naruši. Pošto nije najavljena, opcija je izazvala blagi šok među korisnicima čiji je sadržaj kompromitovan najobičnijim screenshotom.

Ulaz u ovaj “skriveni” dio Instagrama otvara se povlačenjem prsta po displeju sa lijeve na desnu stranu. Otvorit će se drugačiji prozor koji omogućava slanje fotografija prijateljima, ali koje će se automatski izbrisati jednom kada ih oni pogledaju.

Pokušate li napraviti screenshot poruke ili fotografije primljene putem ovog segmenta Instagrama, osoba koja ju je poslala bit će automatski obaviještena.

 

Izvor: Klix.ba

Najnovije

Popularno

Više savjeta