Aplikacije za brojanje kalorija

Ako pokušavate da smršate ili pokušavate da živite zdraviji život, morate paziti šta jedete. Naravno, vježbanje je neophodno, ali to nije jedino što trebate učiniti. Pomoglo bi kada biste radili i druge stvari poput dijete, a poželjno je i brojanje kalorija u vašoj hrani.

Brojanje kalorija može izgledati komplikovano, ali je zapravo prilično lako kada steknete naviku da to radite. Možete to učiniti sami, ali mi živimo u vremenu kada vaš pametni telefon može preuzeti to opterećenje umjesto vas.

Zašto biste trebali brojati kalorije?

Tema brojanja kalorija može biti polarizirajuća. Mnogi ljudi kažu da vam to neće pomoći, ali brojanje kalorija i praćenje onoga što i koliko jedete može vam pomoći da izgubite ili čak dobijete na težini ako vam je potrebno.

Osim toga, daje vam bolji uvid u svoje prehrambene navike i može vam pomoći da živite zdraviji život. Iako brojanje kalorija u početku može biti neodoljivo, imati pravog partnera za vrijeme vašeg fitness putovanja može mnogo pomoći.

Aplikacije za brojanje kalorija

MyFitnessPal

Nije iznenađujuće ako ste već čuli za MyFitnessPal. Ovo je jedna od najboljih aplikacija za brojanje kalorija i dijeta, a koristi je preko 200 miliona članova, a za to postoji dobar razlog.

MyFitnessPal postoji već više od 10 godina i neće prestati uskoro. Možete brojati kalorije, pratiti nutrijente u onome što jedete i voditi evidenciju o svom napretku od prvog dana.

Možete kreirati i unositi vlastite recepte i lako uvesti informacije o ishrani. Ili, ako ćete jesti vani, možete brzo zabilježiti informacije o svojim omiljenim restoranima da biste znali koliko kalorija tačno unosite.

Ponekad je teško znati kako fitnes aplikacije broje kalorije, ali zajednica koja stoji iza MyFitnessPal pomoći će vam da riješite sva pitanja koja imate. Sa hiljadama korisnika na mnogim aktivnim forumima, možete pronaći ljude sa istim ciljevima kao i vi.

Preuzmi  Android | iOS

Lose It!

Lose It! je odlična aplikacija koja će vam pomoći. Ova aplikacija za praćenje kalorija je jednostavna za korištenje, ali ne dozvolite da vas to zavara. I dalje će obaviti posao.

Šta je dobro u vezi sa Lose It! je da pokušava da od samog početka olakša brojanje kalorija. Kada prvi put pokrenete Lose It!, aplikacija vam postavlja nekoliko pitanja o vama samima i vašim ličnim ciljevima. Na osnovu vašeg doprinosa, Lose It! pokušat će predvidjeti vaše prehrambene navike kako bi personalizirali vaš algoritam pretraživanja hrane.

Preuzmi Android | iOS

Cronometer

Cronometer je jedna od najboljih opcija koju možete isprobati besplatno. Ova aplikacija ima gomilu funkcija dostupnih svima besplatno, ali možete se i pretplatiti da biste je poboljšali.

Hranu koju jedete možete pratiti ručno ili koristiti skener u aplikaciji, tako da aplikacija to radi umjesto vas. Ali to nije sve. Budući da vam Cronometer omogućava i praćenje vaših treninga, to je ujedno i jedan od najboljih trackera treninga koji možete koristiti. Možete koristiti unaprijed registrirane vježbe ili kreirati nove.

Doduše, Cronometer nema najveću dostupnu bazu podataka o hrani i receptima, pa ćete ponekad možda morati sami da ih kreirate. Srećom, odmah ćete mu imati pristup kada to učinite, a imat će i drugi ljudi.

Preuzmi Android | iOS

MyPlate

Ako tražite aplikaciju za praćenje hrane koja vam ne pomaže samo da pratite kalorije ili treninge, već vam zapravo daje vježbe i recepte koje možete slijediti, onda biste trebali isprobati MyPlate.

MyPlate je odlična aplikacija za vježbanje za početnike koja također prati vašu hranu i kalorije. To je zaista kompletna aplikacija koja nudi prilagodljive ciljeve, kao i recepte i vježbe ako ne znate odakle početi. Nakon što postavite neke lične podatke o svom tijelu i vašim ličnim ciljevima, možete početi unositi svu hranu koju jedete kako biste pratili svoje kalorije.

Kao da to nije dovoljno, možete pogledati i vježbe dostupne u aplikaciji. Vidjet ćete listu vježbi, zajedno sa težinom i vremenom koje vam je potrebno da ih završite.

Preuzmi Android | iOS

Calory

Kada su u pitanju ciljevi koji su teški poput gubitka kilograma, potrebna vam je sva pomoć koju možete dobiti. Naravno, možete koristiti jednu od najboljih aplikacija za praćenje ciljeva, ali ako se zaista želite usredotočiti na gubitak težine, također morate brojati svoje kalorije. I tu dolazi ova aplikacija. Calory je još jedan efikasan brojač kalorija koji je zaista jednostavan za korištenje.

Osim toga, aplikacija nudi mnogo različitih jela i recepata koje možete koristiti za praćenje onoga što jedete u trenu. Nažalost, aplikacija ne nudi druge funkcije poput programa vježbanja kao druge aplikacije na listi. Međutim, kada je u pitanju praćenje kalorija i makronaredbi, ova aplikacija je jedna od najboljih.

Preuzmi Android | iOS

Najbolji treninzi za brzo sagorijevanje kalorija

Najnovije

Popularno

Više savjeta