Najbolji treninzi za brzo sagorijevanje kalorija

Kada je u pitanju vježbanje, svi mi želimo treninge za sagorijevanje kalorija u najkraćem vremenskom roku.

Najbolji treninzi za brzo sagorijevanje kalorija

Napravili smo listu najučinkovitijih treninga, stoga ubacite ih u svoju rutinu i gledajte kako kalorije nestaju.

Pliometrijski trening

Pliometrijski trening obuhvaća različite varijante skokova ( skokovi u mjestu, skokovi u dubinu, poskoci preko prepona, jumping jacks…) te uz takve eksplozivne pokrete učvršćujete mišiće i pritom gubite 10 kalorija u minuti. Ključno je izvoditi poteze brzo i na zemlju doskočiti lagano kako bi spriječili ozlijede, ali i aktivirali mišiće.

Početnici bi trebali započeti s 40-60 skokova po treningu, vježbači srednjeg stupnja mogu napraviti 60-80 skokova u treningu, a napredni vježbači od 80-120 skokova.

Kratki treninzi

Svoju neaktivnost opravdavate nedostakom vremena? E pa rezultate vježbanja možete vidjeti čak i ako vježbate dvadesetak minuta dnevno, samo trebate pojačati intenzitet vježbanja. Nedavno istraživanje je pokazalo da i 20 minuta vježbanja može dovesti do promjene u vašim mišićima i ubrzanju metabolizma. Trik je da vježbate intenzivno 30 sekundi, nakon čega slijedi razdoblje oporavka. Zvuči jednostavno, zar ne?

Tabata

Tabata je specifičan oblik HIIT treninga i to onaj oblik koji sagori oko 13,5 kalorije po minuti! Tabata funkcionira ovako: imate četiri minute treninga visokog intenziteta i naizmjenično izvodite 20 sekundi max vježbanja, nakon čega slijedi 10 sekundi odmora. Kratke pauze i opterećenje su odlični za gubljenje potkožnog masnog tkiva.

Trening s girjama

Ako se želite riješiti viška kilograma brzo, nećete pogriješiti s girjama. Girja dolazi u nekoliko težina, standardne su 2kg, 4kg, 8kg, 16kg. Trening s girjama je odličan izbor jer kombinira aerobni i anaerobni trening te djeluje na sve mišiće tijela. American Council on Exercise je utvrdio da možete izgubiti nevjerojatnih 400 kalorija u 20 minuta vježbanja s girjom. Girje su izvrstan rekvizit jer istovremeno djeluju na veći broj sposobnosti kao npr. izdržljivost, snaga i fleksibilnost.

 

(Ultrafit)

Najnovije

Popularno

Više savjeta