Kako vratiti bijelinu kućanskim aparatima

Vaši kućanski uređaji s vremenom potamne ili dobiju žućkastu boju. Postoji način kako vratiti bijelinu kućanskim aparatima. Pratite sljedeće uputstvo.

Kako vratiti bijelinu kućanskim aparatima

1 Isključite uređaj iz struje, sklonite sve sa njega, ako je moguće pomjerite ga od zida, ili ako su u pitanju televizori i monitori, premjestite na sto na kom ćete obaviti detaljnu operaciju čišćenja i izbjeljivanja.

2 Potrebno je uređaj ,prije procesa izbjeljivanja, obrisati od prašine. to možete uraditi praškom ili vlažnom krpom, potrudite se da obrišete sve dijelove prašine kako biste vidjeli na kojim mjestima ima najviše žutila.

3 Uzmite pumpicu u koju ste prethodno sipali sirće, može razblaženo u razmjeru 1:10, ili čisto, ako mislite da je previše žuto.

4 Poprskajte pumpicom cijeli uređaj, osim dijelova koji idu u struju, ili u slučaju tv i monitora izbjegavajte onaj dio gdje tečnost može ući u unutrašnjost aparata.

5 Uzmite čistu spužvu i prebrišite uređaj, možete koristiti i onu zelenu stranu, ne bojte se da će izgrebati ili oštetiti, čak i ako su u pitanju aparati koji su ofarbani u ovu modernu inox boju.

6 Ostavite da djeluje 30 minuta, zatim vlažnom spužvom obrišite uređaj, i odmah posušite pamučnom krpom.

7 Ukoliko niste zadovoljni postignutim rezultatima, postupak možete ponoviti odmah, s tim što morate ostaviti da djeluje duže, ili razmisliti o alternativi, a to je da umjesto sirćeta koristite limun, isječen na pola, kojim ćete premazati cijeli uređaj, ili umjesto sirćeta, u pumpicu sipati snježnik, razblažen u razmjeri 1:10. snježnik obavezno razblažite, da ne bi oštetili ruke, ili koristite rukavice.

Savjeti

– Uvijek isključite uređaj iz struje i pomjerite na neko svjetlije mjesto da bi lakše vidjeli.
– Ne brinite da ćete oštetiti uređaj, ne može izgledati gore nego prije izbjeljivanja.
– Ukoliko niste zadovoljni ishodom, ponovite postupak, očigledno je dugo stajao, bez adekvatnog održavanja.

Upozorenja

NIKAD ne prskajte na dijelove koji dolaze u dodir sa strujom, (iza frižidera, bilo kakvi otvori na aparatu kroz koje tečnost može ući i oštetiti elektroniku).

Pogledajte i Kako bez hemikalija očistiti kamenac sa tuš baterije

Najnovije

Popularno

Više savjeta