Novi izgled kuhinje za male pare

Da, zaista je moguće dobiti novi izgled kuhinje za male pare! Važno je znati kakvo uređenje je jeftinije i šta se dobija tom promjenom? Nastavite sa čitanjem!

Novi izgled kuhinje

Da li vašoj kuhinji treba renoviranje?

Kupovina nekretnine je samo jedan korak u podizanju kvaliteta življenja. Kuhinja je mjesto gde će neko provesti dobar dio svog života. Mjesto pripreme hrane je oduvijek bilo centralna tačka svakog doma. Nekada je to bilo ognjište, sada je posebna prostorija gdje nastaje kulinarska magija.

Renoviranje kuhinja je skupo pa se uglavnom radi samo kada je kuhinja toliko dotrajala da ne postoji drugi izbor. Ipak, moguće je promjeniti izgled kuhinje jeftino i tako povoljno dobiti drugačije uređen prostor.

Kuhinje su ili otvorenog tipa ili imaju svoj prostor, ali su uglavnom skučene, bez mjesta za velike izmjene osim ako se stari elementi sklone i drugi postave. Da bi to izbjegli, mi vam nudimo savjete za laku i jeftinu transformaciju prostora  onda kada vam njen izgled dosadi, a za krupne promjene nemate novca. Ako ste i dalje zainteresovani poslušajte naše prijedloge!

Novi izgled kuhinje

Plan je prvi korak ka novom izgledu kuhinje!

Šta vam se u kuhinji ne dopada? Boje? Izgled? Raspored ormarića? Da li je to jedna stvar ili više njih?

Ovo su ključna pitanja, a odgovori će dati smjernice za stvaranje vaše kuhinje iz snova. Nisu sve transformacije odgovarajuće za svaku kuhinju, negdje je potrebna veća, negdje manja promjena. Od same prostorije će zavisiti kakve promjene je moguće sprovesti.

Plan treba da obuhvati to koliko vremena i novca želite da potrošite kao i spisak promjena koje želite da uradite. Online prodavnice će vam dati odgovor na to koliko novca treba da izdvojite i koliko je komplikovano izvesti promjenu, ali i šta možete da uradite sami pa da bi uređenje kuhinje bilo još jeftinije. Ovo su neki od prijedloga:

Promjena okova na kuhinjskim elementima

Mala i jeftina promjena je promjena okova na kuhinjskim ormarićima, a garantujemo da će biti zapažena. Lako se izvodi, promjenu ručki možete da uradite i sami pa će transformacija kuhinje biti baš povoljna.

Treba znati da se postojeće izbušene rupe moraju uklopiti sa novim rukohvatima tako da je najbolje jednu ručku skinuti i ponijeti je u prodavnicu da bi uklapanje sa novim izborom bilo precizno. Prodavnice okova nude stotine modela klasičnih, okruglih, ukopavajućih ručica i različite materijale od kojih se prave: drvene, plastične, inox, bakar, hromirane

Čak i da izaberete ručke istog izgleda koje su od drugog materijala imaćete dovoljno efektnu promjenu koja će biti interesantna, a jeftina. Nekada je ovo dovoljno, a nekada je dio šire transformacije i stvaranja kuhinje iz snova!

Kako urediti kuću u minimalističkom stilu

Tapete za pločice u kuhinji

Savremeni modeli tapeta se postavljaju na svaku površinu i u svaku prostoriju pa čak i kuhinju i kupatilo. Pored kvalitetnih tapeta i kvalitetan lijepak osigurava čvrsto prianjanje i lako postavljanje i još lakše skidanje.

Reljefne tapete su odlična opcija za uređenje kuhinje, naročito samoljepljivi modeli koji na sebi već imaju lijepak i lijepe se direktno na pločice. Da, dobro ste pročitali, tapete novih generacija se mogu lijepiti i na pločice i trajaće bez obzira na vlagu u prostoru i habanje. Najkvalitetniji modeli dozvoljavaju i čišćenje abrazivnim sredstvima i štite boje od izbjeljivanja.

Ovo je jeftina, a upečatljiva promjena u kuhinjskom prostoru koju može izvesti svako. Ako vam je kuhinja skučena birajte svjetlije tapete, a u suprotnom možete probati i sa tamnijim modelima. Igrajte se sa bojama i šarama i dobićete fenomenalan izgled kuhinje!

Bojenje vrata kuhinjskih ormarića

Venge, venge i venge… stare kuhinje su u glavnom u ovim tonovima, imitaciji drvenog motiva neprivlačne žućkaste boje. Zašto pristajete da imate takvu kuhinju i sada kada vam se to ne dopada?

Skinite vrata sa kuhinjskih ormarića i izvedite magiju! Prvi način je klasično bojenje specijalnim bojama, a drugi je postavljanje samoljepljivih tapeta tj. folija koje su posebno predviđene za ovakvo ljepljenje.

Promjena boje kuhinje zahtjeva vrijeme, preciznost i pripremu, ali je zato rezultat fenomenalan, kao da je postavljena nova kuhinja. Mnogo je jeftinije ovako osvježiti kuhinjske ormariće i učiniti da imamo modernu kuhinju za male pare.

Promjena rasvjete

Zanimljiva promjena je zamjena postojećih rasvjetnih tijela koja će efikasno osvjetliti prostor i biti i dekoracija u prostoru. Nove plafonjerke imaju LED osvjetljenje koje je ekološki prihvatljivo, štedi energiju i traje duže uz postojano, jače osvjetljenje. Pored rasvjete na plafonu mogu se dodati i LED trake ispod visećeg elementa ili na neko drugo mjesto, a efekat će svakako biti fenomenalan!

Naveli smo samo neke od prijedloga za jeftino, a efektno uređenje kuhinje. Ono što je najbolje je što se ovi prijedlozi mogu kombinovati, a rezultat će biti nevjerovatan.

Za manju količinu novca, malo vremena i preciznosti dobiće se kuhinja koja izgleda kao da je dizajnirana od strane svjetskog stručnjaka i plaćena nekoliko hiljada eura. I što je najbolje, kada god poželite ponovite proces i dobijate novi izgled kuhinje za male pare, granice ne postoje!

Kreativne ideje za osvjetljenje kuhinje

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta