Kako napraviti ventilator za telefon

Pripremite se za ljeto i vrućine i naučite kako napraviti cool ventilator za telefon koji vas mogu osvježiti kada dođu tropski dani!

Teško da ćemo sa sobom uvijek nositi ovaj DIY gadget, ali to nije razlog da se ne zabavimo i ne probamo da napravimo “mobilni sistem rashlađivanja”. Šalu na stranu, svaki uspješno priveden kraju DIY projekat je zdrava aktivnost. Oni nam pomažu da razvijamo naše sposobnosti i budemo maštoviti. Rijetko kada svaki DIY projekat koji se nađe na internetu bude isti kada se završi. Svi dodaji neki svoju improvizaciju i projekat načine zanimljivijim, ljepšim i na kraju krajeva, ličnim. To je ono što je DIY čini zabavnim.

Pogledajte kako je jedan YouTube korisnik napravio par poprilično jakih ventilatora koji mogu da rashlade kada krenu vrući dani.ventilator za telefon

Kako napraviti ventilator za telefon

Potrebni dijelovi:

– Dva mala električna motora – možete ih kupiti na raznim web radnjama, uključujući i AliExpress i eBay. Cijena je veoma niska, otprilike par dolara.

– Dva propelera – možete ih također kupiti na raznim web radnjama AliExpress i eBay prvenstveno. Cijena također zanemarivo niska.

– Plastična flaša

– Hemijska olovka

– Plastični ljepak – možete ga kupiti u bilo kojoj lokalnoj radnji.

– MicroUSB kabel ili MicroUSB OTG kabel.

– Farba u spreju – opcionalno

Pogledajte priloženo video uputstvo i sami napravite ventilator za telefon.

Pročitajte više na temu TELEFONI

Pratite nas i na INSTAGRAMU

Najnovije

Popularno

Više savjeta