Kako organizovati proslavu koju će svi pamtiti

Proslave se obično priređuju sa važnim razlogom i predstavljaju najbolji način da se obilježi značajan datum ili događaj. Dok mnogi žele da to učine u krugu najbližih, neki su više za to da njihovoj proslavi prisustvuje što veći broj ljudi.

Ono što je zajedničko svima koji žele da prirede proslavu, jeste to da žele da ona bude što je bolja moguća. Kako organizovati proslavu da bi ostala u sjećanju po najljepšim događajima, naravno – ona mora da bude upravo takva – za pamćenje! Za vas smo zato pripremili korisne savjete koji će vam pomoći da odgonetnete kako da organizujete proslavu koju će svi pamtiti, a njih ćete pročitati u nastavku teksta.

Kako organizovati proslavu koju će svi pamtiti

Odabir prostora – lokacija je od velike važnosti

Prilikom odabira prostora ne štedite vrijeme i energiju. Naravno, prostor prije svega birajte u skladu sa brojem gostiju koji planirate da pozovete na zabavu, ali i u skladu sa prilikom. Sem toga, lokaciju birajte i po odlikama, a ne samo prema broju gostiju.
Na primjer, ukoliko se radi o proslavi za porodicu, vjerovatno je najbolje rješenje da je priredite kod kuće ili u nekom elegantnom ili tradicionalnom restoranu. Ako je u pitanju proslava sa bliskim prijateljima – razmislite o kućnom, ali i klupskom ili kafanskom ambijentu.
Za velike proslave kao što su vjenčanja – birajte sale posebno uređene za tu namenu ili zakupite neki drugi, elegantni lokal. Odabirom pravog prostora pobrinućete se za to da bude dovoljno mjesta za sve, a da ambijent bude baš onakav kakav će svi očekivati.

Hranu i piće birajte pažljivo

Hrana i piće jednako su, ako ne i više, važni kao i prostor, muzika, domaćin i sami gosti na proslavi. Organizacija keteringa za bilo koju priliku treba biti blagovremena i temeljita. S obzirom na popularnost ketering firmi – pronaći ćete ih mnogo, i to sa najrazličitijim ponudama ukusnih zalogaja.
Od mediteranske, pa sve do azijske kuhinje – izbor je samo na vama, ali pokušajte da hranu prilagodite gostima, te da izaberete ukusne zalogaje za koje znate da će im se sigurno svidjeti. Ukoliko proslavu priređujete u restoranu, prilikom odabira lokala obavezno obratite pažnju na jelovnik, te vodite računa i o ovome kad budete rezervisali mjesto za svoju proslavu.
Ako je proslava intimnijeg karaktera i priređujete je kod kuće – goste će sigurno posebno obradovati činjenica da ste posvetili vrijeme i trud pri spremanju obroka za ovu priliku. Ipak, niko se neće buniti ni da jede odličnu ketering hranu.
Kada su u pitanju hrana i piće, zaboravite na onu “manje je više”. Piće prilagodite hrani i gostima, i osigurajte da ga bude u dovoljnim količinama.

Muzikom do sjajne atmosfere

Muzika je od velike važnosti kada je u pitanju atmosfera na proslavi koju priređujete. Naravno, ukoliko je riječ o proslavi godišnjice firme sa poslovnim saradnicima, bira se nešto klasičnija, evergreen muzika, dok se za proslave kao što su vjenčanja i rođendani, prilikom odabira muzike možete dati “mašti na volju”.
Kako bi vaša proslava bila za pamćenje, važno je da odaberete muziku koja će se što bolje uklopiti u čitavu atmosferu. Ako želite da proslava bude sedeljka – neka to bude tiha i blaga muzika koja ne izaziva na igru.
S druge strane, ako imate plan da napravite lud i nezaboravan provod od proslave – birajte svima poznate hitove uz koje će svako rado promrdati kukove i zaigrati.

Budite najbolji domaćin\ca

Proslava ne može da bude vrhunska ako nema dobrog domaćina, odnosno domaćicu. Budite komunikativni, “minglujte” kroz žurku i uvijek se nađite na raspolaganju gostima.
Upoznajte što više gostiju međusobno i potrudite se da proslava izgleda kao zajedničko okupljanje, a ne samo vaše. Neka svakome na vašoj zabavi bude komforno i prijatno i sigurno će se o vašoj proslavi pričati još dugo.
Uz ove savjete, sigurni smo da će proslava koju priređujete “proći” odlično. Osmjeh na lice, naoružajte se pozitivnom energijom i dočekajte goste s puno elana – niko na ovakvoj proslavi neće ostati ravnodušan!

Najnovije

Popularno

Više savjeta