Kako od kuhinje napraviti prostor za svakodnevno uživanje

Mnogima riječ uživanje ne ide uz kuhinju, jer to smataraju prostorom u kom se mora spremati, kuhati, prati i čistiti. Za nekoga je to noćna mora, a neko obaveze u kuhinji ne smatra teretom. Kada neko kuhanje doživljava kao hobi, i voli da priprema različita jela i poslastice, kuhinja je mjesto od kog može da se napravi kutak u kome se uživa. Kako se u tom dijelu kuće nerijetko provodi dosta vremena, dobra je odluka razmisliti o njenom preuređenju i dekorisanju. Bilo to mali prostor ili pak veliki, kuhinju možete opremiti na bezbroj različitih načina.

Kako od kuhinje napraviti prostor za svakodnevno uživanje

Kuhinjski elementi po mjeri

Zna se da kupovina kuhinje nije mala investicija, ali je s druge strane nešto što se ne kupuje tako često. Bilo da se kupuje gotova ili kuhinja po mjeri, kuhinjski elementi, zajedno sa bijelom tehnikom, predstavljaju jednu od skupljih stvari u kući. Kuhinje po mjeri se vrlo često rade kada ste ograničeni prostorom, pa biste iskoristili svaki mogući ćošak, naročito za odlaganje nekih stvari koje vam nisu potrebne svaki dan. Takođe, to je prava prilika da osmislite i visinu radne ploče koja vam odgovara, kao i raspored polica i fioka. Savjet je da se obavezno u obzir uzme i savjet iskusnog stolara, koji će znati da procjeni vašu zamisao i to koliko je ona realna, opravdana, i na kraju krajeva funkcionalna.

Ukoliko kuhinja ima prozore, rolo zavejse za kuhinju su pravo rješenje

Prozor u kuhinji daje jednu posebnu draž kuhinjskom prostoru, a zavjese su neophodne i iz praktičnih i iz funkcionalnih razloga. Praktičnost je u prvom planu, te zavjese za kuhinju treba da se lako održavaju, s obzirom na to da upijaju mirise i masnoću od kuhanja. Zato su najčešći izbor rolo zavjese za kuhinju, jer su najpraktičnije, a pravi pogodak je ako izaberete zavhese u nekoj boji. Mogućnost da neka fleka od kuhanja i spremanja završi na zavhesi, naročito ako je u blizini šporeta, velika je i još vidljivija ako se odlučite za bijelu zavjesu bilo koje vrste. Rolo zavjese su praktične i zbog jednostavnog mehanizma za rukovanje, i lakog montiranja i održavanja.

Police za razne posude i sitnice

Funkcionalna kuhinja je ona u kojoj je sve nadohvat ruke, i u kojoj ima brojnih stvari koje će vam omogućiti uštedu vremena u spemanju hrane. Tako se koriste razni organajzeri i police, na kojima treba da budu stvari koje se svakodnevno i često koriste. Police se mogu i naknadno staviti, a na njima držati razne teglice, čiji je dizajn danas takava da su ujedno i dekorativne. Gotovo sve posuđe koje se danas nalazi u radnjama sa pokućstvom može biti i u ulozi ukrasa. Vrlo efektno je postaviti i malo zelenila na police, kao što su neke mini biljke, prirodne ili vještačke. Načina za uređenje je mnogo, a ako potražite i malo ideja na internetu, koji je prepun i uradi sam savjeta koji ujedno i štede novac, možete od kuhinje napraviti jedinstveno mjesto kome ste dali lični pečat. Na taj način, to postaje mjesto u kom ćete voljeti da provodite vrijeme, a oni koji ne vole, možda zavolleti da kuhaju.

Novi izgled kuhinje za male pare

Najnovije

Popularno

Više savjeta