Kako očistiti mrlje od kamenca pomoću papira za pečenje

Trik za čišćenje koji je postao hit na TikToku iznenadio je mnoge, a otkriva da mrlje na česmama možete očistiti uz pomoć papira za pečenje.

Kako očistiti mrlje od kamenca pomoću papira za pečenje

Društvene mreže, a posebno TikTok, mogu biti odličan izvor savjeta i trikova koji vam mogu pomoći prilikom čišćenja vašeg doma. Jedan od posljednjih trikova koji su ubrzo postali popularni upravo na TikToku jeste onaj koji predlaže korištenje papira za pečenje za skidanje mrlja na česmama.

Jedan od najgledanijih snimaka je onaj Sidneya Raza, tiktokera, koji govori da je to nešto što nije znao sve do svojih 30ih.

@sidneyraz

so shiny and scary #todayilearned #tipsandtricks #lifehack #cleaning #cleaninghacks @kudmari2

♬ original sound – sidneyraz

On je odlučio isprobati trik i snimiti da li djeluje. Uzeo je komad papira za pečenje i njime počeo skidati mrlje sa slavine. Bio je oduševljen ishodom, a trik je za rezultat imao nevjerovatno sjajnu česmu.

I drugi tiktokeri odlučili su isprobati isti trik koji preporučuje korištenje papira za čišćenje slavina te su ostali šokirani rezultatima, uzevši u obzir koliko tvrdokorne ove mrlje mogu biti.

@andrelifehack

It’s magic?? #lifehack #lifehacks #lifehackvideo

♬ оригинальный звук – This is hack

U komentarima su mu drugi preporučili još neke metode poput korištenja samo suhog peškira. Također, za druge površine imali su i druge trikove te se na primjer za skidanje mrlja s prozora i ogledala preporučuje filter za kafu.

Izvor: klix.ba

Instagram eKako

Najnovije

Popularno

Više savjeta