Kako očistiti dom od negativne energije

U narednom tekstu ćemo objasniti kako očistiti dom od negativne energije. Ovih 10 metoda pomoći će vam da otjerate nakupljenu negativnu energiju iz doma kako bi on ponovno postao ugodno mjesto za život u kojem ćete uvijek biti dobre volje i puni pozitivne energije.

Kako očistiti dom od negativne energije

Prozračite cijeli dom

Prvi korak u tjeranju negativne energije iz doma je da ga cijelog dobro prozračite. Otvorite sve prozore kako biste napravili propuh čak i ako je vani hladno. Pustite da svjež zrak prostruji svakim dijelom vašeg doma, a propuh iskoristite i da protresete jastuke i plahte.

Zapalite tamjan

Ova mirisna biljka koristi se u duhovnoj i meditativnoj praksi, pa zašto je onda ne isprobati i kod kuće? Tamjan će podići energiju i vašem domu te stvoriti u njemu mirno i spokojno ozračje.

Popravite ili maknite polomljene stvari

Već dugo planirate popraviti tu uredsku stolicu na kojoj sjedite kada ste za računarom? Ili je odmah popravite ili je maknite. Polomljene stvari privlače negativnu energiju u vaš dom i drže je ondje sve dok ne napravite promjenu.

Kako urediti stan po feng šui principu

Ispunite dom mirisom eteričnog ulja naranče

Miris naranče asocira vas na zrake sunce i osmijeh? Ništa neobično. Miris naranče ne samo da čisti dom od negativne energije, već i popravlja raspoloženje. Rastopite nekoliko kapi eteričnog ulja naranče u vodi ili porskajte zrak eteričnim uljem u spreju.

Riješite se nepotrebnih stvari koje se samo gomilaju

Predmeti zadržavaju puno energije te nam fizički, mentalno i emocionalno krče put prema naprijed. Uz to, skupljanje nepotrebnih stvari nas čini umornima te uzrokuje stres. Stoga se što prije riješite nakupljene gomile koju ne koristite i koja vam ničemu ne služi.

Zaštitite prostor kristalima

Crni turmalin poznat je po svojim svojstvima da razgrađuje negativnu energiju i štiti nas od nje. Ružičasti kvarc negativne osjećaje zamjenjuje s pozitivnima. Ako je moguće, držite ih blizu elektroničkih uređaja kako bi njihovo djelovanje bilo maksimalno.

Obojite zidove u žutu

Boje imaju glavnu ulogu u vašem domu, a žuta boja neutralizira lošu energiju. Osim toga, prostor će se činiti većim te će mu dati toplinu.

Stavite sol u uglove soba

Pospite uglove svih prostorija u vašem domu solju i pustite da odstoji 48 sati. Nakon toga sol usišite ili je pometite i bacite u smeće. Sol će upiti nakupljenu negativnu energiju, a vaš će dom ponovno prštati pozitivnim ozračjem.

Stavite još ogledala

Kako biste u vaš dom unijeli pozitivnu energiju (zvanu i chi), postavite više ogledala, ali izbjegavajte ona s oštrim rubovima. Ogledala neće donijeti samo više energije, nego će i vama pomoći da pročistite um. Pročitajte i 5 sitnica koje vašem domu donose (ne)sreću.

Držite se neutralnih boja

Tamne, bogate boje pune su karaktera. Ali ponekad, kada vam je svega previše, treba vam baš suprotno da biste stvorili opuštajuće ozračuje. Zato kod uređenja boja birajte neutralne boje radije nego tamne koje mogu izazvati negativne osjećaje, ali i prostor učiniti manjim.

Najnovije

Popularno

Više savjeta