Kako iskoristiti stari namještaj

Stari namještaj ne mora nužno završiti na otpadu. Mnogo je kreativnih ideja da se iskoriste stari komadi namještaja i tako im se produži vijek trajanja a dom se osvježi bez većih ulaganja. Donosimo neke ideje koje vam sigurno mogu pomoći.

Stari namještaj u novom ruhu

Stare drvene grede

Ovo je jednostavna konstrukcija koja ne zahtjeva preciznu obradu i rezanje. Sve što je potrebno je uklapanje i farbanje nekoliko starih drvenih greda.

Stari kofer

Stari koferi se ne moraju bacati već se jednostavno mogu uklopiti u prostoriju kao dekoracija. Mogu se pronaći različitih oblika i boja, te se mogu uklopiti u bilo koji dekor. Pored dekoracije mogu poslužiti i kao dodatni prostor za odlaganje nekih stvari.

Stara vrata kao stolić

Stara drvena vrata možete iskoristiti kao praktičan i jako lijep stolić. Rustičan finiš je savršen za stolić u dnevnoj sobi, jer će stolić svakim prosipanjem ili sličnim oštećenjem izgledati još autentičnije.

Polica od merdevina

Ne bacajte stare i nefunkcionalne merdevine. Kada poželite da bacite nešto iz vašeg doma jer nema nikakvu svrhu, razmislite još jednom. Merdevine mogu biti iskorištene kao police za suvenire. Trošan izgled i blijedo-zelena boja odlično izgledaju.

Uzglavlje starog kreveta

Uz jednostavan dodatak nosača sa kukama , pretvorite ovaj dio starog kreveta u vješalicu za kapute, peškire ili neke druge predmete svakodnevne upotrebe.

Komad debla

Nabavite neke nogare i na njih jednostavno namontirajte jedan isječak debla. Uz obradu lakiranjem, dobije se predivan stolić.

Cvijetni ukrasi

Starom i potrošenom stolu udahnite novi život cvijetnim printovima. Napravljeni su tako što su na željenim mjestima nalijepljeni šabloni koji su blokirali novu boju.

Najnovije

Popularno

Više savjeta