5 elementarnih stvari za opremanje bebine sobe

Želite da svoju bebu dočekate spremni, ali niste sigurni šta vam je sve od opreme potrebno? S ovakvom vrstom problema se najviše susreću upravo oni parovi koji po prvi put postaju roditelji i ne znaju šta im sve to tačno treba za bebine prve mjesece.

Ukoliko se vodimo savjetima rodbine i prijatelja, bebi je uvek potrebno što više – po mogućstvu baš sve što na tržištu postoji. Međutim, da li je to istinski tako? Pa i ne baš. Da vam čitav budžet ne bi u sekundi otišao u zaborav, pogledajte koje smo to najbitnije stavke izdvojili za vas.

5 elementarnih stvari za opremanje bebine sobe

Ogradice za bebe – sigurno mjesto za igru i spavanje

Ima nekoliko razloga iz kojih bi svi roditelji trebalo da koriste ove praktične ogradice za svoju djecu. Najbitniji od njih je čuvanje bebe od kućnih ljubimaca ili starije djece, pored kojih bi moglo doći do slučajnih, neželjenih povreda. Pored toga, djeci nerijetko može biti vrlo zabavno da se igraju u sopstvenom prostoru, gdje imaju osećaj kao da su u svom svijetu, totalno odvojeni od ostalih.

Dodatan razlog za uzimanje ogradice može biti i olakšavanje roditeljima, koji, kada imaju neodložne kratkotrajne obaveze poput odlaska do kuhinje ili toaleta, imaju na umu i da su im djeca na sigurnom mjestu, čime dodatno smanjuju svoju brigu. No, dječjim ogradicama sigurnost definitivno nije jedina namjena. Možemo ih koristiti i kao prenosive krevece, što je vrlo praktično tokom putovanja. Na taj način biste bili sigurni da će vaše dijete uvijek imati svoje odvojeno mesto za igru.

Kvalitetnu ogradicu za bebu možete poručiti online i time dodatno olakšati sebi i uštedjeti vrijeme na kupovini.

Bebi alarm – pratite svoju bebu u svakom momentu

Investiranje u uređaj poput alarma za bebe može biti jako korisno ukoliko želimo odmah da krenemo da navikavamo bebu na spavanje u svojoj sobi. Ovim putem se osiguravamo na neprestano praćenje svakog bebinog zvuka ili pokreta, znajući da ništa nećemo propustiti.

Korišćenje ovih aparata nam omogućava da ne budemo u obavezi da bdimo nad djetetovim krevecom sve vrijeme, već se, u toku njegovog sna, možemo dovoljno opustiti da na miru napravimo ručak, pospremimo kuću ili prosto odgledamo epizodu svoje omiljene serije za koju uglavnom baš i nemamo vremena.

Ukoliko, ipak, niste u mogućnosti da priuštite sebi jedan od ovih uređaja, ovdje možete pogledati kako da stari telefon iskoristite za video nadzor. Uz malo truda, postignuti efekat može biti gotovo identičan.

Krevetac – za najudobniju dremku

Kada je u pitanju krevetac, mjesto gdje će beba najviše vremena provesti u svojih prvih godinu dana, potrebno je pronaći upravo onaj koji će biti najudobniji i najkomotniji za njihovo odmaranje i bezbrižan san. Upravo zbog prevelike bitnosti ovog komada namještaja, trebalo bi ga staviti među prvima na spisak i definitivno ga nabaviti na vrijeme.

Ukoliko možda imate neku svoju viziju toga kako želite da idealni krevetac za vašu bebu izgleda, njegova izrada može potrajati čak i malo duže. Da ne pričamo o slučajevima kada nam se dese blizanci ili, pak, još veći broj djece, te se na izradu ovakvih komada mora utrošiti još dodatna količina vremena. Stoga, najbolje je da počnemo planirati na vrijeme.

Dječji ormarići – najorganizovaniji kutak bebine sobe

Kao i kreveci, dječji garderoberi se mogu naručivati online ili odlaskom u fizičku radnju radi dogovora o izradi na osnovu posebnih želja i potreba roditelja. Treba obratiti pažnju na to da prostor bude maksimalno iskorišćen, s obzirom na to da ga ne biste koristili samo za odlaganje bebine odjeće, već i za njenu posteljinu, igračke, pomoćne uređaje i mnoge druge potrebne stvari.

Ako pričamo o materijalu, bilo bi najbolje da izrada bude od čistog drveta, budući da je tako odrađen komad najdugotrajniji, samim tim i najisplativiji. Takođe, dok je dijete jako malo, idealno bi bilo izbjeći oštre ivice u dizajnu, ukoliko je to moguće.

Edukativne igračke – za kvalitetniji razvoj deteta

Kroz prvih godinu i po dana života, bebe upijaju najviše informacija. Stoga, korišćenje upravo ovakvih igračaka koje bi im, osim zanimacije, služile i za bolji razvoj mozga, ne bi bilo na odmet. Razvrstavanje oblika, obrtanje zupčanika, razlikovanje boja, slaganje dijelova i razaznavanje ilustracija samo su neki od pozitivnih načina uticaja na brži razvoj spretnosti i koordinacije vašeg djeteta.

Pored motoričkih sposobnosti, dijete uz igranje praktičnim igračkama razvija i svoju maštu. Za ovo su dodatno zaslužne one igračke putem kojih je moguće puštati muziku, s obzirom na to da je dokazano da se bebe na taj način zainteresuju za istraživanje. Ovim putem dijete lakše spoznaje svijet, brže uči i dobija motivaciju za dalje napredovanje i razvijanje. U svemu tome pomaže posebno odrađen dizajn i pažljivo odabran mehanizam igračke, koji bebama uvek uspijeva da održi pažnju na duže staze, iako svi znamo koliko često je to teško odraditi.

Uz pomoć naših savjeta ćete vrlo lako uspjeti da dođete do idealnih rješenja za maksimalno iskorišćavanje prostora za svoje mališane. Uz to, informisanje putem interneta na portalima i blogovima ljudi koji prolaze kroz isto može vam pomoći da dođete do zaključka u tome koja kombinacija je najbolja za vas.

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta