Začini koje morate početi koristiti u svojoj kuhinji

Zdrava hrana ne mora biti bezukusna. Začinite je po želji, a ovo su začini koje možete koristiti i učiniti vaš obrok još zdravijim.

Začini koje morate početi koristiti u svojoj kuhinji

Kurkuma je začin žute boje. Dugo se koristio za liječenje različitih bolesti (artritis, bolesti crijeva i prevenciju raka). Aktivni sastojak u kurkumi je kurkumin.

Biber se koristi u svim kulturama. Ima antioksidativna i antibakterijska svojstva te može pomoći kod gubitka kilograma jer potiče razgradnju masnih stanica.

Đumbir je jedan od važnijih zdravih začina. Koristi se kao lijek za ublažavanje mučnine te ima antiupalno i antioksidativno djelovanje. Također se koristi kao biljni lijek za prehladu i gripu.

Češnjak sadrži vitamine C i B6 te selen. Češnjak pomaže u spriječavanju bolesti srca i raka. Jedan od najjačih sastojaka u češnjaku je alicin, koji snižava krvni tlak i inzulin, ali i sprječava debljanje.

Origano je izvrstan mediteranski začin koji ima snažna antioksidantivna i antibakterijska svojstva. Origano pomaže kod liječenja bronhitisa, crijevnih problema, grčeva i poremećaja metabolizma.

 

(Ultrafit)

Najnovije

Popularno

Više savjeta