Spirulina: Ona je i Novakovo tajno oružje

Spirulina se smatra jednim od najstarijih organizama na planeti, a zbog svog specifičnog oblika je i dobila ime. Mnogi drevni narodi koristili su ovu čudesnu algu za liječenje i jačanje organizma, a čini se da je spirulina i tajno oružje najboljeg srpskog tenisera.

Sprulina: Ona je i Novakovo tajno oružje

Ova moćna alga predstavlja bogat izvor beta karotena, bjelančevina, čak 18 aminokiselina i vitamina A, B, C, E i D.

Iako djeluje nevjerovatno, ali spirulina sadrži više proteina od mesa, pa je zbog toga idealna opcija za vegetarijance.

Mnoga istraživanja pokazala su snažan uticaj spiruline na ljudsko zdravlje, pogotovo na jačanje imuniteta, ubrzavanje metabolizma, snižavanje holesterola i stabilizaciju šećera u krvi i krvnog pritiska.

– Moje tijelo je izloženo raznim izazovima tokom cijelog dana – mentalnim, fizičkim, čestoj promjeni sredine. Važno je da mu pomognem da to iznese na najbolji način. Zato dan započinjem spremanjem obroka koji obiluje hranljivim sastojcima, vitaminima, mineralima, antioksidansima… Spirulina je jako važan element u mojoj ishrani – izjavio je Novak Đoković.

Spirulina se zbog brojnih blagodeti naziva i “zelena krv”, a pored toga što pročišćava organizam, istovremeno povećava energiju, radnu motivaciju, poboljšava memoriju i ublažava stres, anksioznost i depresiju.

 

Instagram eKako

(NN)

Najnovije

Popularno

Više savjeta