Saznajte koje namirnice tope masne naslage na stomaku

Sigurno se i vi borite s viškom kilograma. Moguće je da razlog nije u tjelovježbi već u vašoj prehrani. Ove namirnice će vas zasititi, nemaju puno kalorija, a istovremeno pomoći će vam izgubiti masne naslage na stomaku.

Namirnice tope masne naslage na stomaku

Maslinovo ulje

Izbjegavanje masnoća neće vam pomoći da izgubite nakupljenu masnoću na trbuhu. Naime, masnoće koje sadrži maslinovo ulje pomaže zadržati optimalnu razinu kolesterola, a istovremeno pruža osjećaj sitosti.

Orašasti plodovi

Konzumirajte orašaste plodove za međuobrok ako pazite na vašu liniju i želite da vam vaga pokaže malo manji broj.  Oni sadrže dobre masnoće koje su vam potrebne ali i pružat će vam osjećaj sitosti satima.

Bobičasto voće

Definitivno morate uvrstiti bobičasto voće u vaš jutarnji obrok jer jedna šalica npr. malina sadrži 6g vlakana.

Zob

Konzumirajte zobenu kašu za doručak, ona pozitivno djeluje na vaš organizam, a naravno održava vas sitima duže vrijeme. Ona se sporo probavlja, sadrži jako malo kalorija, a bogata je bjelančevinama i vlaknima.

Grah

Isto kao zob, grah ima iznimno malo kalorija, puno vlakana i bjelančevina te se sporo probavlja, pa nećete imati potrebu nešto grickati.

Zeleno lisnato povrće

Iako je siromašno kalorijama možete pronaći puno hranjivih tvari u zelenom lisnatom povrću. Vlakna će vas zasititi, a istovremeno će se povezati s masnoćama dok prolaze kroz vaše tijelo. Ove namirnice su idealan izvor energije.

Najnovije

Popularno

Više savjeta