Ove tri namirnice će vas dulje držati sitima

Ako umjesto peciva pojedete povrtnu juhu, svakako ste napravili bolji izbor za svoje tijelo. No nije sve u kalorijama koje niste unijeli u organizam. Tople juhe učinit će vas jednako sitima, a puno su zdravije od namirnica prepunih ugljikohidrata. No, osim juha, postoje još neke namirnice koje bi trebali konzumirati želite li ostati zdravi i zadržati željenu tjelesnu težinu.

Ove tri namirnice će vas dulje držati sitima

Salata od špinata
Ako kao predjelo naručite salatu od špinata, umjesto neke tjestenine, nećete se prejesti kada dođe vrijeme za glavno jelo. Porcija špinata zasitit će vas i smanjiti želju za hranom. Špinat također sadrži membrane koje oslobađaju hormon sitosti pa poslije nećete imati želju za slatkim.

Jabuka
Jabuke su pune vode i vlakana, a imaju jako malo kalorija. One su jedno od rijetkog voća koje sadrži pektin koji usporava probavu i potiče osjećaj sitosti. Također, istraživanja pokazuju kako biste prije svakog obroka trebali pojesti jednu cijelu jabuku pomoću koje ćete prije biti siti, a unijet ćete manje kalorija u organizam.

Avokado
Narežite nekoliko tankih kriški avokada na sendvič. Dobit ćete zdrave masnoće, a i zasitit će vas da satima nećete osjećati glad. Prema istraživanju, osobe koje su jele pola avokada za ručak osjećaju se 22 posto sitije i imaju 24 posto manju želju za međuobrokom tri sata nakon ručka od onih koji ga nisu jeli.

 

(Večernji)

Najnovije

Popularno

Više savjeta