Kris Vark: Zahvaljujući ovoj salati izliječio rak

Jednom mladiću, prije desetak godina, dijagnostikovali su rak u trećoj fazi razvoja. On je odbio uobičajenu hemoterapiju i pokušao je da se izliječi zdravom hranom. Predstavljamo vam njegov recept za salatu, za koju tvrdi da ubija rak.

Kris Vark: Zahvaljujući ovoj salati izliječio rak

Kris Vark, saznao je da ima rak 2003. godine. Bio je na operaciji, a nakon toga je trebalo da ide na hemoterapiju, ali on je to odbio. Umjesto toga, odlučio je da se posveti zdravoj ishrani. Sada je 100 odsto zdrav.

Nakon što je počeo zdravo da se hrani, pokušao je da unosi u organizam što više enzima, minerala i vitamina. Kaže da su cijeđeni sokovi od voća i povrća najbolji način da snabdijete organizam svim potrebnim nutrijentima.

Povrće, biljke i sjemenke su glavni sastojci njegove salate protiv raka. On izbjegava da jede meso i mliječne proizvode i tvrdi da je ova salata nešto najzdravije što postoji.

Povrće s tamnim listovima, poput špinata, nevjerovatno je bogato antioksidansima, koji mogu da zaustave slobodne radikale da naude organizmu.

On takođe tvrdi da organizam luči različite enzime za varenje voća i povrća i da zato te namirnice treba jesti posebno.

Salata protiv raka:

Sastojci: špinat, pečurke, crveni luk, tikvice, bundeva, paprika, brokoli, celer, crveni kupus, avokado, alfalfa klice – mogu da se zamijene pšeničnim, sjemenke suncokreta, bademi, klice leblebije, klice “indijskog pasulja”, klice crvenog ili zelenog sočiva, kiseli kupus.

Preliv: ekstradjevičansko maslinovo ulje, jabukovo sirće.

Začini: origano, bijeli luk u prahu, kari, aleva paprika.

Kako se priprema ova salata pogledajte u slijedećem videu.

Najnovije

Popularno

Više savjeta