Acai bobice – superhrana prepuna zdravih sastojaka

Sigurno ste čuli za acai bobice koje su izuzetno hranjivo voće i to zbog pravog bogatstva fitokemikalija. One čuvaju zdravlje i jačaju otpornost organizma, brinu za mladolik izgled kože i velika su pomoć pri mršavljenju.

Acai bobice – superhrana prepuna zdravih sastojaka

Acai bobice su udomaćene u zemljama Amazone gdje je i općepoznata nacionalna namirnica, no njihova se popularnost proširila van granica Južne Amerike i to sve zbog njihove iznimne kvalitete i pozitivnog utjecaja na zdravlje.

Acai bobice – čudesan plod iz Brazila

Ovo egzotično bobičasto voće pokazuje iznimnu antioksidativnu vrijednost što znači da sprečavaju nastanak štete na stanicama i tkivima koje uzrokuju slobodni radikali. One će očuvati mladolik izgled kože, Oleinska kiselina (omega-9), koja se nalazi i u maslinovom ulju, daje acai bobicama iznimnu hranjivu vrijednost. Esencijalne masne kiseline i fitosteroli pomažu pri snižavanju lošeg kolesterola u krvi, a antocijani djeluju na očuvanje zdravlja krvnih žila, tkiva i živčanog sustava. Koenzim Q10 je snažan antioksidant koji štiti zdravlje. U nedostatku koenzima naši mišići ne funkcioniraju kako treba i proces starenja se ubrzava. Unesemo li ga u organizam on će poboljšati pamćenje i povećati fizičku izdržljivost, zbog čega je popularan u svijetu sporta.

Vrijednosti acai bobice:

  • sadrže više bjelančevina od jaja
  • bogate su masnim kiselinama omega 3, 6 i 9
  • sadrže duplo više antioksidanata od borovnica
  • imaju 30 puta više antocijana od crnog vina
  • nizak glikemički indeks
  • sadrži vitamine B, C i E
  • sadrže fitosterol, flavonoide i koenzim Q10.

Acai bobice su učinkovita pomoć pri mršavljenju

Ako ste odlučili da je zdrava prehrana dio vašeg života, prije svega biste trebali očistiti tijelo od unosa štetnih tvari. Ove bobice su pravo rješenje jer svojim sastojcima pomažu čišćenju organizma. One su bogate zdravim mastima koje će sniziti razinu lošeg kolesterola u krvi, održavati njegovu razinu te održati zdravu tjelesnu težinu. S obzirom da acai bobice imaju nizak glikemički indeks, nakon konzumacije ostajete dugo siti i samim time si olakšavate proces dijete ili održavanja kilograma.

Najnovije

Popularno

Više savjeta