5 znakova da ne unosite dovoljno hrane!

Pothranjenost na isti način kao i prehranjenost može izazvati brojne zdravstvene probleme. U nastavku pročitajte koji su to znakovi koji ukazuju da ne jedete dovoljno prenosi Index.

1. Niska razina šećera u krvi

Jedan od prvih simptoma pothranjenosti je glikemija. Fizička aktivnost u kombinaciji s manjim unosom hrane od uobičajenog ili preskakanjem obroka uzrokuje pad razine šećera u krvi, a manifestira se kao osjećaj gladi uz znojenje dlanova i osjećaj slabosti. Tijelo nije u mogućnosti proizvoditi i održavati potrebnu toplinu bez dovoljnog unosa kalorija.

2. Ne mršavite ali ipak gubite mišićnu masu

Ponekad unos veće količine hrane pomaže kod mršavljenja iako je to suprotno popularnom mišljenju. Ako ne unosite dovoljnu količinu namirnica, tijelo će čuvati zalihe masti i umjesto njih sagorijevati mišiće kako bi dobilo energiju. Taj proces usporiti će vaš metabolizam, a paralelno s tim i gubitak kilograma.

3. Osjećaj umora te nedostatak energije

Osjećaj umora i letargije prati vas zbog nedovoljnog unosa nutrijenata, kalorija i vitamina koji su mu potrebni da bi normalno funkcioniralo. Hitno promijenite način prehrane jer tijelo je potrebna energija. Držite se zlatnog pravila: tri velika obroka i dva međuobroka dnevno.

4. Postali ste zimogrozni, često vam je hladno

Smanjivanje tjelesne temperature uzrokovano je nedovoljnim unosom kalorija. Isto tako manji unos kalorija može utjecati na funkciju hormona štitnjače koji također mogu uzrokovati pothlađenost.

5. Velika glad

Najlogičniji simptom pothranjenosti je dakako neutaživa glad. Međutim ako osjećate glad, a imate osjećaj da često jedete tada je možda problem u namirnicama koje konzumirate. Pretpostavka je da su te namirnice bogate ugljikohidratima, a nedostaju vam zdrave masti i proteini.

Najnovije

Popularno

Više savjeta