5 načina kako da prestanete da jedete pod stresom

Emocionalno jedenje može da bude veliki problem kada postane nekontrolisano. Vrijeme je da se okanite hrane kada ste zbog nečeg iznervirani, ljuti ili povrijeđeni. Ovo su načini koji će vam u tome pomoći.

5 načina kako da prestanete da jedete pod stresom

Pronađite drugi izlaz za vaše jedenje zbog stresa

Ključ sprečavanja emocionalnog jedenja jeste da pronađete drugi način da se izborite sa svojim strahovima, umjesto što ćete se baciti na hranu. Pronađite nešto što smiruje vaše živce i što će vam skrenuti misli na neke vjedrije teme. Rješavajte ukrštene riječi, idite na jogu ili preuredite svoj orman.

Izgradite zdravu okolinu

To što ćete jednom uspijeti da se odreknete hrane kada ste pod stresom, ne znači da će vam to uvijek ići od ruke.
Zato je važno da uvijek budete okruženi dragim ljudima, i da izbjegavate radnje sa brzom hranom i grickalicama. Ukoliko nemate ništa pored sebe, nećete ni imati šta da pojedete.

Ugradite zdrave navike u vaš način života

Važno je da vaši um i tijelo budu u harmoniji. Tako ćete teško doći u iskušenje da budete emocionalno poljuljani. Neka vježbanje postane dio vaše svakodnevice, kao i dovoljna količina vode koja je izuzetno važna za funkcionisanje vašeg organizma.

Fotografišite to što jedete

Još jedan bitan korak jeste postati svjestan hrane koju unosite u organizam. Kada i količinski vizuelno sagledate šta ste pojeli, postaćete svjesniji svojih problema, a to je već korak ka rješenju.

Mislite na duge staze

Zastanite i razmislite kakve posljedice vaše emocionalno jedenje može ostaviti po vas. Ta pica, taj sladoled ili kolač će trajati nekoliko sekundi u vašim ustima, a biće vam potrebni mjeseci da se otarasite viška kilograma koje ćete dobiti uz njihovu konzumaciju.

Najnovije

Popularno

Više savjeta