Ulja za masažu

Život koji vodimo je veoma brzog tempa, tako da tokom dana imamo mali milion obaveza: od redovnog posla koji obavljamo, preko dječijih zadataka – škola, trening, druženje sa vršnjacima i sl, pa sve do naših malih zadovoljstava kao što su večernji izlasci i druženje sa prijateljima… Kako god da sagledamo savremeni tempo života, dan je kratak, i mi smo pod stresom, tako da nas to čini prilično umornim, kako protiče vreme.

Ulja za masažu

Stres je okidač raznih bolesti kod čovjeka, čak nekih za koje ne bismo nikada pomislili da su u vezi sa našom psihom. Kada smo napeti i nervozni, u tijelu se dešavaju razne promjene, tako da je potrebno da pružimo sebi neku vrstu olakšanja, oduška i da vratimo snagu, volju i energiju.

Jedan od načina da to postignemo je masaža. Postoje razne vrste masaža i to su terapeutska, anticelulit, parcijalna masaža, sportska masaža, relaks masaža… Za koju vrstu ćete se vi odlučiti, zavisi od vaših potreba i želja, ali jedno je zajedničko za sve – ulja koja se koriste tokom tretmana.

Kako masažom prstiju na ruci zaustaviti određenu tjelesnu bol

Na prijatnu atmosferu ne utiče samo prelijep miris ulja, već i zen muzika, koja opušta um prije svega a nakon toga i tijelo, kao i prigušena svjetlost svijeća, uz zvuk sobne fontane koja žubori… Saloni za masažu se zaista trude da priušte da vam sva čula uživaju.

Ali, vratimo se sada temi našeg teksta, a to su ulja za masažu. Ona imaju prvi i osnovni cilj, a to je da dodir između terapeuta i klijenta, bude što nježniji i mekši, lakši. Terapeut se manje zamara, pošto je opšte poznata činjenica da kod svake masaže, terapeut prenosi svoju snagu i pozitivnu energiju na osobu koju masira i nju relaksira i regeneriše. Ulja u svemu tome imaju značajnu ulogu.

Drugo dobro svojstvo koje posjeduju ulja za masažu jeste što djeluju veoma lijepo na kožu našeg tijela. Neka od njih mogu da se koriste ne samo za masažu, nego i za njegu nakon postupka depilacije. Mogu da budu na primjer, na bazi ekstrakta mente, tako da pospješuju cirkulaciju, ubrzavaju protok krvi, i revitalizuju i podmlađuju kožu koja se tretira.

To može da bude koža bilo kog dijela tijela, dakle, ruke, stopala, lice, leđa, stomak, grudi… Vaš terapeut će odabrati ono ulje koje je najbolje prije svega, za vaš tip kože, pošto postoje osobe čija je koža izuzetno osetljiva i sklona je alergijama. Ne reaguju svi isto na sva ulja, tako da će biti potrebno istražiti šta je to što vama lično najviše prija.

Eterična ulja poboljšavaju pamćenje i raspoloženje

Svako ulje za masažu posjeduje svoju aromu. Taj predivan miris koji se širi svuda unaokolo značajno utiče na to da se osoba koja je masirana dodatno opusti i prepusti vještim rukama terapeuta. Ulje za masažu otklanjaju napetost i zategnutnost mišića usljed stresa, i takođe je važno napomenuti da hidriraju kožu. Koža mnogih klijenata je često suha, i neophodna joj je vlažnost, tako da će ulja imati pozitivan efekat i na hidrataciju kože.

Svi aktivni sastojci ulja za masažu se pažljivo biraju, tako da odgovaraju mnogim tipovima kože, a sve u cilju toga da se postigne tonizirajuće, učvršćujuće i termalno dejstvo.

Autor: NetBitLab – Digitalni marketing

Najnovije

Popularno

Više savjeta