Trendovi i obavezni jesenji komadi

Jesen je najzahvalnije godišnje doba kada je moda u pitanju – dopušta nam da se poigravamo sa raznim kombinacijama koje uključuju i ljetnju i zimsku garderobu. Ovo je pravo vrijeme za kreiranje novih kombinacija koje će predstaviti vaš stil, ali i opremanje za predstojeće hladne dane. Mnogi koriste jesenje vrijeme kako bi slojevitim oblačenjem postigli određeni izgled jer svaka kombinacija može da se dodatno podigne sakoom, kožnom jaknom ili tankim kaputom koji mogu da vas istaknu. Bilo da volite jarke boje ili da vas privlače jesenji tonovi koji vam pružaju određenu dozu misterije, postoji nekoliko jesenjih komada koji su obavezni u vašem ormaru.

Trendovi i obavezni jesenji komadi

Jakne i kaputi

Čim se temperatura malo spusti i jutra postanu hladnija, volimo da se ušuškamo u jaknu koja pored toga što nas grije ima zadatak i da odjevnu kombinaciju ublaži ukoliko nosimo jarku boju ili da podigne monohromatski izgled. Kao glavni predstavnici jeseni se već nekoliko godina nalaze bomber jakne i neprevaziđene kožne jakne koje se mogu nositi i u opuštenim i u sređenijim varijantama. Pored toga, trenč i tedi kaputi su i dalje moderni i mogu da se nose i u kombinaciji sa cipelama i čizmama, dok je sve popularnija kombinacija sa patikama i trenerkama što koliko god da izgleda čudno, predstavlja udobnost koja nema cijenu.

Midi je i dalje prisutan

Ukoliko niste sigurni u vremensku prognozu, opredjelite se za midi varijantu – haljine i suknje u ovoj dužini su pravi odabir za nesigurno jesenje vreme i postoje modeli za sve tipove tijela. U skladu sa vašom figurom, pronađite nekoliko krojeva koji vam odgovaraju i uskladite ih sa vašim stilom. Glavna prednost midi modela jeste što mogu da se nose u svim vremenskim prilikama bez obzira na dress code koji se zahtjeva od vas, te su tako ovi modeli prisutni u svim situacijama tokom dana. Ukoliko niste sigurni šta da obučete za određenu priliku, midi haljina ili midi suknja uz majicu, rolku ili košulju je savršena kombinacija.

Udobnost pre svijega

Prvi hladni dani donose i potrebu za udobnošću te su tako materijali i krojevi koji se svake jeseni ističu pamuk i pletenine. Kada su pletenine u pitanju, ove godine prednjače haljine koje se mogu nositi u svim prilikama i sinonim su za udobnost. Sa druge strane kada su u pitanju majice, trendovi se svake godine mjenjaju što se dizajna tiče. Tako se trenutno aktuelni modeli modernih stranger things majica sigurno mogu jednostavno uklopiti u vaš odjevni stil. Na taj način, uz malene dodatke, možete uvijek biti i ostati u trendu.

Povratak plisiranog

Ukoliko zaronite u ormar mame, bake ili bilo koje starije ženske osobe iz okoline, sigurno ćete pronaći barem jedan plisirani odjevni predmet. Na prvom mjestu se nalaze suknje, nebitno od kog materijala, ali je primjetno da su cvjetni i šareni dezeni u blagoj prednosti od onih jednobojnih. Ovaj dašak ženstvenosti može da pokaže vašu nježniju stranu, ali i da se ublaži rokerskim čizmama i kožnom jaknom kako biste zadržali nešto mističniji i izazovniji izgled.

Bajkerske čizme

Sve što ima veze sa motorima i rokenrol muzikom ove godine predstavlja apsolutni hit. Tako su, kada je obuća u pitanju, bajkerske čizme glavni favorit ove jeseni. Već smo vidjeli nagovještaj ovog trenda tokom ljetnjih modnih revija kada je ovaj tip obuće bio glavni odabir najpopularnijih dizajnera i sada se pokazalo da ćemo ovaj tip obuće viđati na ulicama ove jeseni i zime. Pravilo koje vam može pomoći kod odabira modela jeste što više kopči i deblji đon koji predstavljaju moderniji izbor te ukoliko volite obuću koja se ističe, odlučite se za onu koju će svi definitivno primjetiti.

Iskoristite početak jeseni za modnu evoluciju i menjanje ličnog stila. Uz nekoliko vodećih komada ove sezone, možete da se istaknete i uvijek imate spremnu kombinaciju za svaku priliku.

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta