Savršene destinacije u regionu za ljubitelje adrenalina

Potreba za bijegom od gradske buke i haosa je ovom dobu užurbanog načina života posebno izražena. Priroda i planinsko okruženje predstavljaju idealno mjesto za eliminisanje stresa i negativne energije, a kada odmoru dodamo malo uzbuđenja i adrenalinskih aktivnosti, zagarantovana nam je avantura za pamćenje. Nesvakidašnje pustolovine u od kojih zastaje dah postale su pristupačne svakome i možemo ih pronaći u svom dvorištu, odnosno u Srbiji i njenim susjednim zemljama. Naš region je bogat prirodnim ljepotama, koja su zbog svojih sprecifičnosti pogodna za uživanje u najrazličitijim adrenalinskim aktivnostima.

Savršene destinacije u regionu za ljubitelje adrenalina

Bilo da ste ljubitelj vodenih sportova, letenja ili ekstremnog planinarenja – raznovrsna ponuda zadovoljiće i najzahtjevnije adrenalinske zavisnike i prirediti nezaboravan vikend na nekim od najatraktivnijih turističkih lokacija u našoj zemlji i regionu. Upoznajte se sa najpopularnijim mjestima dobre zabave i pronađite novi izazov!

Uzbdudljivi rafting Tarom

Rafting predstavlja splavarenje rijekom, odnosno spuštanje niz rijeku namjenskim gumenim čamcima i omiljena je aktivnost svih ljubitelja adrenalina. Brzina rijeke zavisi od perioda godine i dionice spuštanja za koju se odlučite, a prijavljene ekipe broje od po 8 do 10 ljudi. Ukoliko tražite ljetnju zabavu za vašu ekipu ili sljedeću lokaciju za team-building, pogledajte odlične ponude za rafting Tarom i obradujte vaše prijatelje ili kolege. Ono što treba napomenuti jeste da se tokom spuštanja u svakom čamcu nalazi skiper, obučeni vođa tima, čija uputstva slušaju svi ostali članovi. Obezbjeđena vam je osnovna oprema za rafting koja se sastoji od sigurnosnog prsluka, kacige, neoprenskog odela i neoprenskih čizmi, a prosječno trajanje aktivnosti iznosi oko 3 sata. Budući da su najava i promocije za rafting sezonu 2022. uveliko počele, rezervišite vašu adrenalinsku avanturu na vrijeme i iskoristite pogodnosti ranih prijava.

Via ferrata Berim kao prvi dodir sa alpinizmom

Oduvijek vas je privlačilo pentranje po stijenama, ali pomisao na ovu ekstremnu aktivnost vam je ulijevalo strah i činilo vam se da zahtjeva visoku fizičku spremnost. Ne brinite, postoji nešto što će vas postepeno uvesti u svijet alpinizma i pomoći vam da savladate teško pristupačne stjenovite terene. Via ferrata predstavlja izazovnu aktivnost koja podrazumjeva kretanje po stijeni obezbjeđenom stazom, koristeći posebnu osiguravajuću opremu.  Kao što samo ime govori, nastala je na području Dolomita, a stekla je veliku popularnost među ljubiteljima prirode i ekstremnih sportova. Stijene Berim na Mokroj Gori imaju odličnu opremljenu ferata stazu i tokom sezone su okupljalište svih avanturista željnih nesvakidašnjeg iskustva. Magični pogledi dok savladavate visinsku razliku od 400 metara ostaviće vas bez daha, a svaki korak više probudiće u vama želju za još zahtjevnijim izazovima. Via ferrata se izvodi u pratnji vodiča, a obezbjeđen vam je poseban set koji sadrži kacigu, uže, sigurnosni pojas i rukavice.

Paraglajding i osvajanje neba

Letenje vjerovatno predstavlja vrhunac adrenalinskog uzbuđenja i uživanje u sasvim posebnoj aktivnosti. Posmatranje okruženja iz drugačije perspektive moguće je uz pomoć paraglajdinga, a širom zemlje postoje brojni klubovi gdje se možete raspitati o pojedinostima ovih aktivnosti. Kako biste samostalno letjeli, potrebno je da prođete specijalnu obuku i steknete dozvolu, ali zato prve korake možete načiniti sa iskusnim instruktorima koji će vam pomoći da se opustite i doživite nezaboravno iskustvo. Organizator obezebjeđuje svu potrebnu opremu, a visina i dužina leta zavise od vremenskih uslova. Vojvodina je idealna za početnike, a neke od popularnih mjesta za paraglajding jesu Vršac, Fruška gora i Subotica.

Planinsko trčanje i biciklizam u Crnoj Gori

Glavna asocijacija na Crnu Goru jeste Jadran i uživanje u plažama, međutim, planinski masiv Durmitor svake godine okuplja sve veći broj poklonika ekstremnih aktivnosti i sportova izdržljivosti. Ljubitelji planinskog biciklizma i trčanja uživaće u bogatoj prirodi i gustim borovim šumama, prolazeći pored prekrasnih jezera i kanjona. Aktivnosti poput trčanja i biciklizma na prvi pogled možda i ne garantuju adrenalinsku zabavu, ali kada se izvode u ovakvom zahtjevnom i izazovnom okruženju, predstavljaju testiranje sopstvenih granica izdržljivosti i savladavanje teških vremenskih i terenskih uslova. Brojne trke sa preprekama, triatlon izazovi i maratonske distance privlače pažnju velikog broja sportista i rekreativaca željnih kvalitetnog izazova i dobre zabave.

Navedene destinacije i njihove specifične aktivnosti predstavljaju samo mali dio bogate ponude kojom može da se pohvali naša zemlja i region. Istražite nestvarnu prirodu naših krajeva i obezbiedite sebi potrebnu dozu adrenalina!

Najnovije

Popularno

Više savjeta