Riješite se glavobolje uz pomoć masaže peškirom

Odagnajte bolove u glavi bez tablete. Metoda masaže peškirom je daleko djelotvornija od bilo kojeg farmaceutskog preparata. Svi mi patimo od glavobolje uslovljene umorom, bukom, nedostatkom sna i td. Metodu koja će vam, ponekad, pomoći bolje nego tablete je masaža peškirom.

Riješite se glavobolje uz pomoć masaže peškirom

Ova masaža na djelotvoran način utiče na cirkulaciju krvi u oblasti glave i vrata, što pomaže uklanjanju bolova. Sem toga, masiranje glave je veoma prijatna procedura.

Kako uraditi terapeutsku masažu glave pomoću peškira:

Odaberite pravi peškir koji ne smije biti suviše debeo. Smotajte ga u prilično čvrst valjak koristeći spiralne pokrete.
Dobro pritisnite peškir na potiljku. Držite ga obema rukama sa različitih strana u zategnutom stanju. Zatim pomjerajte peškir po glavi, vratu i ramenima. Radite to ritmično, malo odmotavajući peškir, da masaža bude dovoljno intenzivna.

Masirajte glavu ovom tehnikom od 3 do 5 minuta, ovakve stimulacije će biti dovoljne da se ublaži glavobolja. Ako bol nije prošao, napravite pauzu 10 minuta i ponovite masažu.

Manualni terapeuti smatraju da je najčešći uzrok glavobolje spazam. Spiralna masaža peškirom opušta zonu glave i vrata, djeluje na eliminisanje spazma, pozitivno utiče na uklještene pršljenove u predjelu vrata.

Masiranje glave, kod jake glavobolje, dobro je kombinovati s dodatnom terapijom: popijte šolju čaja od nane koji će uticati na proširenje krvnih sudova. Bol će brzo nestati!

Instagram eKako

Najnovije

Popularno

Više savjeta