Pokloni za Dan žena

Međunarodni dan žena tradicionalno obilježavamo i slavimo 8. marta, kada su ženske radnice u SAD-u 1908. godine protestovale zbog loših radnih uslova i niskih plata. U današnje vrijeme ovaj dan predstavlja posebnu priliku da se prisjetimo svih žena koje nam u životu nešto znače.

Pokloni za 8. mart Dan žena

1Ako želite zaobići cvijeće i poklone, 8. marta svojoj dragoj dajte do znanja da znate da je to njezin dan. Iznenadite je već od jutra, donesite joj doručak u krevet, skuhajte joj kafu, pospremite kuću.

2Ne zaboravite i na sve ostale žene koje su uticale na vaš život, poput mame ili bake, a koje će, također, znati cijeniti maleni znak pažnje. Dovoljan je telefonski poziv i s druge strane “žice” vaš glas koji kaže: Sretan ti Dan žena, mama!

3Uz svakodnevni užurbani životni ritam i mnoštvo obaveza, odlazak u pozorište u današnje vrijeme za mnoge je postao luksuz koji rijetko kada mogu priuštiti. Kako biste razbili svakodnevnu monotoniju, umjesto uobičajenog večernjeg izlaska možete dragu žensku osobu odvesti u pozorište ili joj pokloniti karte za određenu predstavu.

Iako ljubav i zahvalnost dragim osobama u našem životu treba pokazivati tokom cijele godine, ovaj dan ipak pripada isključivo bitnim ženama u vašem životu

4Cvijeće je uvijek lijep poklon, a budući da na današnji dan ima posebno značenje, gotovo je postalo i obavezno pokloniti barem jedan cvijet. Ovo je zaista idealan poklon jer ga možete pokloniti djevojci s kojom ste tek na početku veze, jednako kao i supruzi nakon nekoliko godina braka.

5Dobro je poznato kako pripadnice ženskog spola redovito u svojoj kozmetičkoj torbici sadrže barem nekoliko osnovnih preparata koje uvijek nose sa sobom. Kupovinom upravo takve vrste poklona ne možete pogriješiti, jer je riječ o potrošnom materijalu kojega nikada nije dosta.

6Šta biste mogli pokloniti svakoj ženi iz koja ima posebno mjesto u vašem srcu? Pa čokoladu, naravno! Svima nam je poznato da žene obožavaju slatke poslastice i malo čokoladno iznenađenje definitivno će pokazati vašu ljubav i divljenje.

7Na originalan način podsjetite dragu žensku osobu na sve predivne trenutke koje ste proveli zajedno. Digitalni okviri za slike idealan su poklon za Dan žena. Učitajte u njega nekoliko najljepših fotografija iz vaših avantura te uronite u ta dragocjena sjećanja.

8Ulaznice za koncert su sjajan poklon, posebno što na koncert možete otići zajedno i tako provesti još kvalitetnog vremena s zajedno.

9Imajte na umu da ste ženu koja je pored vas iz nekog razloga izabrali da vam bude životna pratilja, da ste joj poklonili svoje srce, sjetite se svega onoga što ona svakodnevno radi za vas i dajte joj do znanja da ste toga svjesni. To može biti najbolji poklon.

Pročitajte i: Kako je nastao 8. mart Dan žena

Najnovije

Popularno

Više savjeta