Pet najgorih mobilnih telefona ikada

Svijet tehnologije mijenja se munjevitom brzinom – čas ste gore, čas dole. Ovi uređaji, na primjer, nisu nikada ni stigli da budu gore. Pred vama je lista od pet najgorih mobilnih telefona ikada.

Pet najgorih mobilnih telefona ikada

1. Aesir AE+Y (2011)

Dizajner Iv Behar pomogao je u pravljenju ovog uređaja za Aesir. Ovaj model nije imao pristup internetu, niti bilo kakvu aplikaciju. Međutim, imao je keramičko kućište i “diskretne dugmiće” (šta god to značilo, tako su ga reklamirali). Čak su i metalni šrafovi bili novost. Manje-više beskoristan, telefon je bio napravljen prvenstveno za “jak signal i dobar zvuk”, kako je rekao Behar. I da, još jedna mala napomena – Aesir AE+Y koštao je 8.100 dolara, odnosno 60.000 dolara za zlatnu 18-karatnu verziju.

2. Kyocera Echo (2011)

Ovaj telefon imao je sekundarni ekran koji se otvarao na preklop, omogućivši korisnicima da pokreću dvije aplikacije istovremeno, pišu na jednom ekran bez prekrivanja drugog, ili da aplikaciju prošire na oba ekrana. Tehnologija, međutim, još uvijek nije bila spremna, jer su korisnici završili sa velikim uređajem, slabom baterijom i softverom koji ne radi ono što bi trebalo.

 

3. Microsoft Kin One i Microsoft Kin Two (2010)

U proljeće 2010. godine, Microsoft se spremao da pusti u rad ambiciozni novi operativni sistem za telefone pod nazivom Windows Phone. I šta su uradili? Objavili dva telefona koja nisu bila zasnovana na njemu, piše sajt Fast Company. Zapravo, Kin telefoni možda i ne mogu da se smatraju pametnim telefonima, jer nisu imali App Store. Međutim, kompanija je njima ciljala “generaciju društvenih mreža”, pa su ubacili mnoštvo funkcija dizajniranih za mlade koji koriste Facebook, Twitter, MySpace i tako dalje. Živjeli su čitava dva mjeseca, a onda su povučeni.

4. Motorola Aura R1 (2009)

Prije deset godina, dvije najpopularnije funkcije telefona bile su fotografisanje i pretraživanje interneta. Fotografije i internet-stranice, u slučaju da niste primjetili, uglavnom su pravougaone. Međutim, Motorola Aura R1, telefon koji je koštao 2.000 dolara (da, dvije hiljade), imao je okrugli ekran. Kao što vidite, ovdje su se zdrav razum i Motorola rastali nakratko. Ovo je bilo zamišljeno da izgleda kao ručni sat – čak ste mogli i da vidite mehanizam dok “otvarate” svoj telefon. Zanimljivo? Svakako. Korisno? Ne baš.

5. Toshiba G450 (2008)

Ovaj mali telefon/MP3 plejer imao je, prije svega, čudan dizajn. Na primjer, numeričku tastaturu koja je bila podijeljena u dva kruga. Takođe su mu nedostajali i neki osnovne funkcije, kao što je Bluetooth, ili kamera. CNet je napisao u recenziji da “Svako dugme vrši drugačiju funkciju u zavisnosti od toga u kom dijelu mijenija se nalazite u nekom trenutku”. Ovo je sasvim dovoljno da vam bude jasno o kakvoj konfuziji je riječ.

Izvor: CDM

Najnovije

Popularno

Više savjeta