Ova žitarica je čudesno sredstvo za liječenje bolesti bubrega

Žitarica proso je jednostavno i zaista čudesno sredstvo za liječenje bolesti bubrega. Mnogi tvrde da im je proso pomogao da zaborave na probleme s bubrezima.

Ova žitarica je čudesno sredstvo za liječenje bolesti bubrega

U narodnoj medicini se koristi kao prirodni lijek za liječenje urolitijaze (stvaranje kamena u mokraći i urinarnom traktu). Efikasno čisti bubrege, eliminiše pjesak i sluz, uklanja sitno kamenje iz bubrega i bešike, pomaže kod ženskih bolesti i liječi cistitis.

Inače, proso je jedna od najpoznatijih žitarica koja posjeduje visoku hranljivu vrijednost i ljekovita svojstva. Isprobajte ovaj čudesan i djelotvoran recept ruske narodne medicine koji će vam pomoći u čišćenju bubrega, izlučivanju sluzi, pheska i sitnog kamenja.

Recept za uklanjanje kamena iz bubrega:

– Uveče jednu čašu (200 grama) prosa isperite u toploj vodi.
– Naspite proso u veću teglu (od 3 litra) i prelijte 2/3 tegle vrućom prokuvanom vodom.
– Poklopite, dobro promućkajte, umotajte u nešto toplo i ostavite da prenoći. Ujutru ponovo promućkajte. Primjetićete bijelu mutnu tečnost u tegli.
– To je vaš lijek.
– Izlijte tu tečnost iz tegle u drugi sud. Pijte u toku dana bez ograničenja, u bilo kojoj količini, kad god poželite.
– Proso nemojte da bacite. Skuvajte zdravu kašu koju možete da pojedete za doručak (1 čaša prosa, 3 čaše vode, kuva se 15-ak minuta).
– Uveče pripremite novu porciju za sutradan, po istom postupku. Ovo treba piti 10-15 dana.
– Nakon toga kamen će da se rastopi i izaći će zajedno s urinom.

Ova žitarica je pristupačna svakome. Nije skupa, možete je pronaći u svim radnjama zdrave hrane. Uvođenjem prosa u svoju ishranu doprinjećete zdravlju svojih bubrega.

(NN)

Najnovije

Popularno

Više savjeta