Najpopularnije dijete: GI bikini dijeta

Autori ove dijete, dr. Charles Clark i njegova supruga Maureen Clark, tvrde kako se ovim načinom prehrane postiže potpuna transformacija tijela u samo 28 dana. Na GI bikini dijeti jede se malo ugljikohidrata i puno hrane s niskim glikemijskim indeksom (GI), koji će smanjiti razinu inzulina i sagorjeti nakupljene masnoće u manje od mjesec dana, piše Index.hr.

Najpopularnije dijete: GI bikini dijeta

Osnove GI bikini dijete
 
Dr. Clark kaže kako je GI bikini dijeta najbolji način da se u malo vremena, reguliranjem razine krvnog šećera, izgubi višak kilograma. Normalna razina šećera u krvi smanjuje nastanak inzulina, hormona koji igra veliku ulogu u stvaranju masnih stanica u tijelu.

GI bikini dijeta sastoji se od 2 faze, prvih 21 dana i zadnjeg tjedna.

Plan prehrane

Na dijeti postoje 3 vrste hrane: potpuno zabranjena, ograničena i sigurna.

Prerađeni ugljikohidrati, poput onih u kruhu, tjestenini i riži, potpuno su zabranjeni u prvih 21 dana.

Ograničena hrana uključuje jaja, sir, mliječne proizvode, voće i orašasto voće.

Sigurne namirnice su perad, meso, riba, povrće (osim onog s visokom razinom ugljikohidrata) i svi začini i bilje.

Povrće i voće koje bi se trebalo izbjegavati su krumpiri, cikla, banane, ananas i mango. Ova hrana ima puno ugljikohidrata, što može poremetiti razinu šećera u krvi, te usporiti mršavljenje. Od orašastog voća treba izbjegavati kesten i kikiriki.

Popularni recepti za GI-dijetu su dimljeni losos s avokadom ili škampi s čilijem i potočarkom. Ova jela imaju malo ugljikohidrata, te puno proteina i zdravih masti.

 

Najnovije

Popularno

Više savjeta