Mount Everest dobiva wi-fi

Tehnologija definitivno ne poznaje granice. Sad će i svi oni koji se penju na najviši vrh svijeta moći opaliti dobar selfie i odmah ga podijeliti!

S obzirom na popularnost koju uživaju Instagram i Facebook, ono što na njima ne objavite, kao da se nije ni dogodilo. Dosad niste mogli stavljati slike s Mount Everesta, no od sad i najslavniji vrh svijeta bit će nešto češće prisutan na društvenim mrežama.

Naravno, wi-fi ipak nećete imati na samom vrhu, već u dvije baze na planini. Jedan bežični Internet nalazit će se na 5360 metara, što je najviša nadmorska visina na cijelom svijetu na kojoj će biti smješten wi-fi.

Ipak, da se razumijemo, nepalske vlasti wi-fi su odlučile uvesti s ciljem olakšavanja komunikacije za vrijeme misija spašavanja, s obzirom da je u zadnje dvije godine prilikom svladavanja uspona na Everest život izgubilo 28 osoba.

Iako će zasad bežični Internet biti dostupan tek u dvije baze, direktor nepalske agencije za komunikacije najavio je njegovo širenje, pa je moguće da u budućnosti pristup Internetu hvatate i na većim visinama.

Kad će točno Everest dobiti Internet još nije poznato, ali pretpostavlja se da će to biti uskoro, prije ovogodišnje proljetne sezone planinarenja.

Izvor: punkufer.hr

Najnovije

Popularno

Više savjeta