Loše životne navike

Loše životne navike kao npr sjedenje uopće nije dobro za ljudski organizam. Koliko god vi brinuli o svom tijelu i koliko god vježbali, ako sjedite većinu svoga dana imate veću predispoziciju da obolite od raka ili srčanih bolesti. Zato pokušajte što manje sjediti i stojite što je više moguće.

Loše životne navike

Ako svakodnevno nosite i vežete kravatu povećavate rizik od oboljenja gaukomom. Glaukom je oboljenje očnog živca, koje nastaje kod povećanja očnog pritiska koji se stvara, prilikom primjerice vezanja kravate.

Koliko god vam ovo zvučalo nevjerojatno, ali jeste li znali da je zdravije zube prati prije jela, a nakon jela ih je najbolje samo isprati s tekućinom. To je tako zato što se pranjem zubi neposredno nakon jela umanjuje njihov sjaj, pa kako bi to izbjegli, najbolje je da zube nakon jela samo dobro isperete.

Koliko god se vi bojali mraka, i koliko god vama bilo ugodnije spavanje uz svijetlo, to se ipak ne preporučuje. Za vaše zdravlje je bolje i poželjnije da spavate u potpunom mraku, jer svijetlo za vrijeme spavanja uzrokuje depresiju i debljanje.

Kako ne bi uništili seksualni život, bitno je da ne provodite cijele dane u zatvorenom prostoru, jer je vitamin D bitan za proizvodnju testosterona.

Kako ne bi oštetili živac u nogama, izbjegavajte nošenje uskih traperica, koje nisu nimalo rastezljive. Uske traperice nisu nimalo dobre za zdravlje.

Redovito dezinficirajte perilicu rublja, koja je izvor bakterija. U perilicu preko vašeg donjeg rublja stigne i ostane mnogo bakterija pa kako ih ne bi prenijeli na sebe, redovito čistite svoju perilicu.

Ako ste ženskog roda, kako ne bi poremetili menstrualni ciklus, uništili imunitet i poremetili spavanje, izbjegavajte nošenje grudnjaka za vrijeme spavanja.

Najnovije

Popularno

Više savjeta