Kupkom od čaja pozdravite se od svakodnevnih briga, evo recepta..

Kada vas slome svakodnevne brige, nema ničega utješnijeg za tijelo i um, od tople kupke u kadi i šalice ukusnog čaja. Spojite li ovo dvoje u jedno, dobit ćete pravi “spa” tretman u vlastitoj kupaonici.

Topla kupka ne otklanja samo nakupljeni stres, već doprinosi poboljšanju našeg zdravlja.

“Koža je naš najveći organ s mogućnošću apsorpcije. Kada se opuštate u ljekovitoj kupki, koža upija trave kroz svaku svoju poru”, kaže predsjednica udruženja travara Južne Karoline, Pat Harpell.

Istraživanja su pokazala kako svakodnevnim kupanjem u toploj vodi smanjujemo razinu tjeskobe, gotovo jednako koliko to čine i tablete za smirenje.

Nadalje, poboljšavamo protok krvi u žilama i pridonosimo jačanju imuniteta.

Dodamo li kupki ljekovito bilje, samo ćemo poboljšati pozitivne učinke tople kupke na naš organizam.

Tako, primjerice, dodamo li vrećice čaja od jasmina u kadu, postići ćemo ono što u našim životima mogu samo drage nam osobe: popraviti ćemo raspoloženje!

Želite li lakše zaspati okupajte se u lavandi ili kamilici. Malena se djeca, što zbog osjetljive kože, što zbog namjere majki da ih uspavaju, kupaju upravo u kamilici ili izlažu laganom mirisu lavande. Stoga, želite li se nakon stresom ispunjenog dana osijećati kao mala beba, ubacite u kadu malo lavande ili kamilice.

S druge strane, ružmarin ili metvica idealni su za one kojima je želja napuniti baterije. Metvica, ružmarin i citrusi, općenito, pomažu da se osjećamo puni energije i poletni.

Evo jednog recepta za opuštanje za kojeg garantiramo kako neće ostaviti mrlje na vašoj kadi:

Stare  “najlonske” čarape
Šoljica i pol osušene lavande, jasmina, hibiskusa, kamilice ili mente, po vlastitom izboru
Vruća voda u koju mješavinu treba namakati 15 do 20 minuta

..ili ubacite u vodu vrećice od čaja. Jednostavno, zar ne?

 

(Magazin.hr)

Najnovije

Popularno

Više savjeta