Koja su alkoholna pića najbolja za zdravlje

Ako ponekad volite popiti alkoholno piće, ali se plašite da će vam naškoditi, onda saznajte koja su alkoholna pića najbolja za zdravlje

Koja su alkoholna pića najbolja za zdravlje

Vodka

Rusi vjeruju kako vodka liječi nekoliko zdravstvenih problema, a u nekim kulturama se koristi u alternativnoj medicini. Zaista, vodka ima pozitivno djelovanje na organizam, ali dnevno ne treba popiti više od 60 mililitara ovog pića.

Bellini

Bellini se priprema sa šampanjcem i sokom breskve. Šampanjac je bogat antioksidantima koji doprinose zdravlju kože. Dodavanjem soka od breskve dodajete vitamin A, B i C. Sokovi su dobri izvori kalcija, riboflavina, fosfora, magnezija, kalija, niacina i tiamina.

Crveno vino

Crveno vino vraća rumenilo u obraze, korisno je za srce i vrlo je popularno piće. Smatra se izvorom mladosti zahvaljujući visokoj razini antioksidanata. Jača imunitet i kosti. Osim toga, balansira razinu šećera u krvi, a poznato je i da povećava ženski libido.

Bijelo vino

Crno vino je popularnije, ali i bijelo je dosta korisno. Također je bogato antioksidantima te sprječava začepljivanje krvnih žila.

Pivo Guinness

Sadrži manje kalorija od ostalih. U 35 mililitara ovog piva je 128 kalorija. Bogato je antioksidantima kao i crveno vino. Također, uništava krvne ugruške i poboljšava zdravlje srca.

 

(Magazin.hr)

Najnovije

Popularno

Više savjeta