Kako skupiti višak masnoće kod jela

Čak i ako u kuhanju niste koristili mnogo ulja, jelo može ispasti premasno zbog ekstra masnoća iz namirnica životinjskog porijekla. Višak masnoće s površine jela može se skinuti s ovim (ne)jestivim predmetima.

Pripremili ste pileću juhu ili neko mesno varivo i shvatili da po površini obroka plutaju masnoće? Ne brinite, iz jela je moguće odstraniti višak masti nakonkuhanja uz ove tri metode.

Metoda s kriškom kruha

Uzmite krišku kruha – po mogućnosti onoga od cjelovitih žitarica – pa sredinom prođite po vrhu jela. Kruh će na vrlo jednostavan način upiti višak masnoće s vašeg obroka. Ove kriške ne morate bacati u smeće, već ih iskoristite za pripremu pohanog kruha, ili nekog sličnog jela.

Metoda s kockama leda

Nekoliko kockica leda zamotajte u papirnati ručnik ili salvetu, pa površinom pređite preko vrha vašeg obroka. Kockice leda u ovom će slučaju igrati funkciju magneta, koji će privući masnoću na papir. Višak masnoća možete ukloniti i običnim papirnatim ručnikom, na ako niste vješti, papir bi vam se mogao prebrzo namočiti i završiti na dno lonca.  Ako se uopće ne želite baviti s papirom, kockice leda možete staviti i u običnu zaimaču, pa njomezagrabiti po površini juhe ili variva.

Metoda sa žlicom

Ako pustite da se jelo ohladi u hladnjaku, masnoće će isplivati na površinu, te ih možete vrlo lako ‘obrati’ običnom žlicom za jelo .

Izvor: punkufer.hr

Najnovije

Popularno

Više savjeta